Humánmeteo: megterhelően indul a hét

Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet.

Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, csak estétől kezd nyugat felől csökkenni ennek intenzitása. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ez a hét is megterhelően indul, sokan már nagyon szenvednek a folyamatos igénybevételtől.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek szervezete most sem tud pihenni, regenerálódni, sőt, egy újabb megterhelő hét veszi kezdetét. Ha ön is gyakori alvásproblémáktól szenved, tartósan rossz a kedve és vissza-visszatérő tünetei vannak, ön is érintett lehet. Front-, időjárás- és stressz-érzékenység! Tönkretehetik az egészségét! Elmagyarázza most a meteogyógyász®! (x)

Amennyire lehet, kíméljük magunkat

A Dunántúlon főként délelőtt, másutt azonban egész nap tapasztalhatunk keringési és vérnyomásproblémákat, a többi között vérnyomás-ingadozást és rosszullétet is. Amennyiben szívbetegek vagyunk, akkor szintén megviselhet minket ez a megterhelő humánmeteorológiai helyzet. Ezen a napon tehát próbáljuk kerülni a nagyobb erőfeszítéseket igénylő tevékenységeket, ez igaz a szellemi és a fizikai igénybevételre is.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás
Megterhelően indul a hét. Fotó: Getty Images

Emellett szinte országszerte fejfájást és ingerültséget is tapasztalhatunk, ami rányomhatja a bélyegét a hangulatunkra. A nyirkos időben több fokkal csökken a hő- és komfortérzet, fokozódik a megfázásveszély. Mivel a légköri helyzet kedvez a vírusok terjedésének, továbbra is fordítsunk nagyobb hangsúlyt immunrendszerünk erősítésére.

A közlekedők többfelé nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak. Jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért ajánlott mérsékelnünk a sebességet és nagyobb követési távolságot tartanunk. Ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessünk óvatosan!

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: