Humánmeteo: megterhelő lehet a fényhiány

Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is.

Csütörtökön napközben még nem érkezik front, azonban nagyrészt nyirkos, párás lesz a levegő, fényhiányra is panaszkodhatunk, és a nyugodt idő ellenére jelentkezhetnek akár erősebb humánmeteorológiai panaszok is. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még egy napig mérsékelt terhelés éri a szervezetet, de már most érezhető lesz a közelgő változás, ami egyre nagyobb igénybevételt jelent.

Az időjárás-érzékenyek állapotában további romlásra lehet készülni, az alapvetően nem markáns tünetek is fokozottabban jelentkezhetnek a megszokottnál. Estétől pedig jelentősen romlik az élettani helyzet, a tünetek erősödésében ön is érintett lehet! Nem csoda ha most kiugrik a vérnyomása. Ez nagyon veszélyes is lehet, erről beszél a meteogyógyász! (x)

A reggeli kiterjedt ködfoltok esetenként egész nap megmaradhatnak, ráadásul amikor végre kisüthetne a nap, újabb felhők érkeznek. A fényszegény idő és a nyirkosság most is kifejezetten megterhelő. Aki kopásos vagy gyulladásos jellegű ízületi bántalmakban szenved, ismét egyre fokozódó tünetekkel számolhat, különösen a reggeli órákban jelentkezhetnek végtagfájdalmak. Hogyha a tartósan ködös vidéken élünk, akkor napközben sem számíthatunk arra, hogy lényegesen javul a helyzet. A nyirkosság miatt a komfortérzetünk is alacsonyabb lehet.

fáradtság, meteorológia
A fényhiány miatt levertebbek, fásultabbak is lehetünk a megszokottnál. Fotó: Getty Images

A fényhiány miatt levertebbek, fásultabbak is lehetünk a megszokottnál, illetve indokolatlan álmosság is jelentkezhet. Amennyiben napos tájakon élünk, használjuk ki a jó időt, mert a következő napokban is csak kevés napsütésben bízhatunk. Rendkívüli most a változékonyság, gyakoriak a frontok, ezért az immunrendszer meggyengült: sok vitamin, illetve friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása ajánlott az egész őszi-téli időszakban.

Öltözzünk rétegesen, hiszen főképp a hűvös reggeleken könnyen megfázhatunk. A nyirkos, tartósan borongós vidékeken pedig kifejezetten alacsonyan alakulhat a hőérzet, helyenként pedig az esernyőkre is szükség lehet a gyenge csapadék miatt.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: