Humánmeteo: megszenvedjük a változékony időt

Szerdán ugyan nem érkezik front, azonban kettősfront jellegű hatás érvényesül. Emiatt sokaknál rosszullét jelentkezhet.

Szerdán nem érkezik front a térségünkbe, a változékony idő miatt azonban kettősfronti tünetek jöhetnek elő. Általános lehet a fejfájás és a rossz közérzet, de alvászavaraink is jelentkezhetnek, akár a hideg-, akár a melegfrontra vagyunk érzékenyek. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az összetett légköri helyzet mindenkit megvisel – az érzékenyebbeket akár intenzív módon is. Ebben az időben tehát ajánlott kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, és a nagyobb igénybevételt igénylő feladatokat.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik a fülledt időt, de akár azt is, ha csak a magasban történnek változások a légköri helyzetben. Ha ön is tapasztal rosszullétet, hangulatingadozást ezekben az esetekben, akkor ön is érintett lehet. Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából. (x)

Beleszédülünk a megterhelő időjárásba

A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek különösen nehéz lesz ez az időszak. Gyakran tapasztalhatnak majd vérnyomás-ingadozást, szédülést és rosszullétet, ezért az érintetteknek sok pihenés javasolt. A kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes ügyelni a kiegyensúlyozott napirend fenntartására, illetve kerülni a váratlan stresszhelyzetekhez vezető szituációkat.

fejfájás, változékony idő, front,
Mindenkit megvisel az összetett légköri helyzet. Fotó: Getty Images

A fülledtség sem segít a helyzetünkön

A csapadékos tájakon és az esős időszakokban az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, legyen szó akár gyulladásos, akár kopásos eredetű problémákról. Időnként fülledtség is ronthatja a komfortérzetet, ezért a légzési nehézségekkel küzdőknek most nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota jelentősen romolhat, ezért a vihar elvonulásáig tartózkodjanak zárt térben.

A napos tájakon magas lesz a hőérzet, de a záporokkal érintett területeken hűvösebbre fordul az idő és az esernyőkre is szükség lesz. Nagy változékonyságra kell készülni: egyes helyeken akár napi több alkalommal is eleredhet az eső.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: