Humánmeteo: kínzó tüneteket okoz az afrikai meleg

Pénteken nem érkezik front, de a forróság tovább fokozódik. Sokan szenvedhetnek keringési panaszoktól, és a migrén is jellemző lehet.

Pénteken nem érvényesül fronthatás, mindazonáltal a nyárias, már-már afrikai melegben továbbra is előfordulhatnak frontjellegű tünetek az érzékenyebbeknél. Délkeleten lesz a legmelegebb, ott a 37 fok sem lesz ritka, de máshol is rekkenő hőségre kell készülni. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét extrém terhelés várható, amihez nem tud hozzászokni a szervezetünk. Napról napra rosszabb lesz a helyzet!

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a vissza-visszatérő hőhullámokat, még akkor is, ha a reggeli órák még hoznak felfrissülést. Ha ön is tapasztal vérnyomáspanaszokat vagy fáradékonyságot, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából! (x)

A több napja tartó terhelés miatt kissé fokozódhatnak az eddig tapasztalt tüneteink. Tompábbak, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk, nehezebb lehet elvégezni még a rutinfeladatokat is. Emellett csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is. Az alváshiány, ami a melegben különösen sokakat érinthet, az immunrendszerünket is gyengítheti, ezért fontos, hogy amikor csak tudunk, pihenjünk le, akár rövid időre is.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás, hőség
Pénteken nem érkezik front, de a forróság tovább fokozódik. Fotó: Getty Images

Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, mert ha nem figyelünk, könnyen kiszáradhatunk. A legjobb választás a tiszta víz vagy a cukor nélkül készített zöld tea. Friss gyümölcsökből is sok folyadékot nyerhetünk, ezeket a finomságokat ráadásul a gyerekek is szívesen fogyasztják.

A déli órákban nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk, 11 és 16 óra között még a kevésbé érzékeny bőrűek se napozzanak, mert komoly bőrkárosodást lehet szenvedni. A kisgyerekek bőre fokozottan érzékeny, esetükben nagyon magas, legalább 50-es faktorszámú naptejet használjunk.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)