Humánmeteo: kínzó panaszokkal jön a kettősfront

Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek.

Pénteken kettősfront okoz kellemetlen tüneteket. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front ugyan a gyengébb kategóriába esik, mégis okozhat akár kifejezetten intenzív panaszokat is az arra érzékenyek körében. Sokféle tünet jelentkezhet: fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák. Többen nehezen ébredhetnek, kialvatlanságot, álmosságot tapasztalhatnak, és napközben is szétszórtnak, figyelmetlennek érezhetik magukat. Fokozódhatnak a gyulladásos jellegű panaszok. A vérnyomáspanaszokkal élők mindennapjait is megnehezítik a gyakori és intenzív frontátvonulások, a naponta változó időjárás.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek számára a téli hónapok fokozott megterhelést jelentenek, most pedig az érkező front is ront az amúgy is rossz humánmeteorológiai® helyzeten. Ha ön is fejfájást tapasztal, russzullétekkel küzd, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet. Akkor most van vagy nincs frontérzékenység? Mi az igazság? Elmondja mai videójában a meteogyógyász! (X)

Téliesre fordult az idő, továbbra is hideg lesz, az alacsony hőmérséklet és a csapadékos, nyirkos levegő pedig különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást. Kopásos és gyulladásos jellejű végtagfájdalmakat is tapasztalhatnak az érintettek, amelyeken a kar és a láb tornáztatása, kímélő átmozgatása enyhíthet valamelyest.

fejfájás, fiatal férfi
Pénteken a kettősfronti hatás sokaknál kellemetlen panaszokat idézhet elő. Fotó: Getty Images

A Dunántúlon javul a levegőminőség, főleg a csapadékos vidékeken. Északkeleten viszont a légúti megbetegedésekkel élők és az asztmások nehéz időszakot élnek át: a folyamatosan rossz, egyre romló szmoghelyzet hatására tovább fokozódhatnak panaszaik. Köhögési inger, nehézlégzés, könnyezés jelentkezhet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: