Humánmeteo: kínzó panaszokat okoz a kettősfront

Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. Romolhat a szívbetegek állapota, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint több napig markáns fronthatások fognak érvényesülni, amelyek nagyon széles skálán mozgó tüneteket okozhatnak szinte bárkinél. Pénteken országszerte kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a fejfájás pedig a frontérzékenyeken kívül másoknál is gyakori panasz lehet. A hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár, az összetett humánmeteorológiai helyzet azonban azok körében is megterhelő, akik nem kifejezetten frontérzékenyek.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek rendkívül erős igénybevételre számíthatnak a következő napokban, de még az egészségesek állapota is romolhat! Ha ön is fejfájástól szenved, vérnyomás-kiugrásokat tapasztal, vagy általános rossz közérzettel küzd, ön is érintett lehet! Újra mediterrán ciklonok terhelik a szervezetünket! Hogyan készüljünk, időben nézze meg a meteogyógyász tanácsait! (X)

Már reggel nehezen ébredhetünk, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Mindehez ingerlékenység, nyugtalanság is társulhat, különösen az ország nyugati részén. Az arra érzékenyek a fejfájásos panaszok fokozódására is számíthatnak. Mindenképpen javasolt tehát a bőséges folyadékpótlás: érdemes most a meleg leveseket, teákat előnyben részesíteni. A szívbetegek szintén fokozott terhelésnek vannak kitéve: ajánlott, hogy pihenjenek sokat, kerüljék a megerőltető tevékenységeket ebben az időszakban.

fejfájás, fáradtság, kimerültség, fiatal nő, ágy, reggel
A markáns fronthatás azokat is megviseli ezekben a napokban, akik nem kifejezetten frontérzékenyek. Fotó: Getty Images

A szürke, fényszegény időjárás hangulatunkat is megviseli, ami mind a fizikai, mind a szellemi teljesítőképességre negatív befolyással lehet. Ami az autós közlekedést illeti, számítani kell csapadéktól nedves útszakaszokra, amelyek területén megnövekszik a féktáv. A vízátfolyások szintén veszélyesek lehetnek. A sebesség mérséklése, valamint nagyobb követési távolság tartása javasolt az érintett tájakon. Sok lesz a türelmetlen, figyelmetlen sofőr - vezessünk fokozott óvatossággal az utakon!

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: