Humánmeteo: kikészülünk a vasárnapi kettősfronttól

Vasárnap kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, sőt, akár ismétlődő rosszullét is felléphet.

Vasárnap kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Egész nap a front határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az újabb fronthatás már az egészséges szervezetet is megviselheti, sokak állapota romolhat a tartós igénybevételtől.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek az újabb front miatt ismét éllapotuk romlását tapasztalják, sajnso tartósan fennáll, hogy nem tud pihenni a szervezetük. Ha ön is gyakori rosszulléteket, idegi feszültséget, alvásproblémákat tapasztal, ön is érintett lehet. Milyen panaszai lehetnek ebben a ciklon-sorozatban? Nézze meg a meteogyógyász® mai videóját! (x)

Veszélyben a szívbetegek

A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Náluk gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Fontos az elegendő pihenés, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá válhatunk a kórokozókkal szemben. Az ízületi panaszainkban szintén nem várható mérséklődés, a kopásos bántalmak mellett most a gyulladások felerősödésével is számolni kell. Fejfájás, migrén is jelentkezhet, emellett álmatlanságot, alvásproblémákat tapasztalhatunk.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás
Kikészülünk a vasárnapi kettősfronttól. Fotó: Getty Images

A réteges öltözet nagyon fontos, különösen a hajnali órákban növekszik a megfázásveszély, akár fagyok is előfordulnak. A hűvösebb, borongósabb tájakon napközben is alacsony marad a hő- és komfortérzet. Sokfelé szükség lesz az esernyőkre is, és a szél is csökkenti kissé az érzett hőmérsékletet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: