Humánmeteo: kellemetlen perceket hoz a nyirkos idő

Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak.

A következő napon nem érkezik front a térségünkbe, így viszonylag csendes, eseménytelen idő lesz. Reggel azonban sokfelé ronthatja a humánmeteorológiai helyzetet a nyirkosság, és a fejfájás is okozhat kellemetlen perceket. Napközben a Dunától keletre hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, nyugaton viszont borongós marad az idő. Hiába a frontmentes idő, most pont az fogja okozni a bajokat. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tél beköszöntével a hidegebb időt nehezen viselő időjárás-érzékenyek továbbra is az állapotuk romlását tapasztalhatják, illetve most a keringési panaszok is megszaporodhatnak.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek számára még mindig nagyon megterhelő a helyzet, még ebben a frontmentes időben is felléphetnek akár markáns tünetek is. Ha ön is egyre lehangoltabb, ingerlékeny, vagy sokszor nem tud aludni, pihenni, ön is érintett lehet. A felhőkben dől el az ön állapota is. Nézze meg, mit mond mai videójában a meteogyógyász. (x)

Térdünk és fejünk is fájhat reggel

Elsősorban az ízületi panaszokkal élőknek lehet nehezebb az ébredés, ők ugyanis intenzív fájdalmakat is tapasztalhatnak. Célszerű ezért egy kímélő tornával, a végtagok tehermentes átmozgatásával kezdeni a napot – ezzel mérsékelhetőek a tünetek.

fejfájás, keringési panaszok, rosszullét, front, nyirkosság, humánmeteo
Fejfájást és keringési panaszokat is hoz a csütörtök. Fotó: Getty Images

Ha az érzékenyebbek csoportjába tartozunk, akkor kisebb, főként migrénes fejfájást tapasztalhatunk, leginkább a nap első felében. A vérnyomás-ingadozás a keleten élők körében lehet jellemzőbb, főleg ott, ahol reggel erősebben lehűl a levegő. A rosszullétek többnyire csak átmenetiek, délután már alig jelentkeznek valakinél. Ám ha észleljük magunkon a tüneteket, érdemes lepihennünk egy kis időre, ha van rá lehetőségünk.

Kimerült az immunrendszerünk

Most néhány napig nem veszi igénybe markáns légköri hatás a szervezetünket. Azonban jellemző, hogy az immunrendszerünk kimerült, a vitaminraktáraink pedig kiürültek, ezért egyre gyakrabban tapasztalhatunk ok nélküli fáradtságot, kedvetlenséget. A napos tájakon és időszakokban ezért különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására ugyanis D-vitamint termel a szervezet. A napsütés emellett a hangulatunkra és közérzetünkre is pozitívan hathat.

Ha elmegyünk otthonról, ügyeljünk a réteges öltözködésre, ugyanis már igencsak hideg az idő. A nyirkos, tartósan borongós vidékeken pedig kifejezetten alacsonyan alakulhat a hőérzet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: