Humánmeteo: jön a hidegfront, mindenki megérzi majd

Szombaton estig tart a frontmentes idő. A fokozottan érzékenyek körébe tartozóknál azonban napközben migrén, illetve nyugtalanság is jelentkezhet. Erre először csak a Dunántúlon, később már országszerte is számítani kell. Kissé ingerlékenyebbnek is érezhetjük magunkat.

Bár szombaton napközben még frontmentes időnk lesz, este érkezik majd egy hidegfront. Sokaknál jelentkezhet migrén és koncentrálási panasz, de a vérnyomás is ingadozhat. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint közelgő front előtt egyre többeknél fellépnek eddigi és ezzel egy időben új tünetek is.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek a kellemes időben is tapasztalhatnak tüneteket, ami ronthatja az életminőségüket. Ha ön is migrént, keringési problémákat vagy gyakori diszkomfortérzetet tapasztal, akkor ön is érintett lehet. Sokan sokszor nem is tudják egyértelműen, hogy az időjárás-érzékenyek csoportjába tartoznak. A meteogyógyász mai videójában bepillanthat a frontérzékenység-kezelés rejtelmeibe. (x)

Nehézlégzés is jelezheti a front közeledtét

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást, ezért a nap folyamán ajánlott kerülni a megerőltető tevékenységeket. Délutántól-estétől fokozódik a fülledtség, ezért az északnyugaton élők körében légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet.

front, hidegfront, fronthatás
Migrénesek és kissé ingerlékenyebbek lehetünk az érkező hidegfront miatt. Fotó: Getty Images

Mindenki megérzi a hirtelen változást

Este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, készülni kell tehát a hidegfronti tünetek erősödésére. A hirtelen változást azok is megérezhetik, akik nem kifejezetten érzékenyek a frontra.

Ebben a változékony időszakban érdemes kerülni a megterhelő ételeket. Együnk sok salátát, zöldségfélét, illetve gyümölcsöket. Fontos, hogy folyamatosan szinten tartsuk immunrendszerünk egészségét.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Elhízás szövődmények (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2, +6 °C
Minimum: -6, +3 °C

Erősen felhős lesz az ég, párás marad a levegő, elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás, északnyugaton esetleg kevés hó. Élénk lökésekkel kísért délkeleti szél mellett 2, 6 fokos maximumhőmérséketeket mérhetünk. Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is. A nyirkosság miatt alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: