Humánmeteo: jelentős állapotromlásra számíthatunk

Bár még szombaton is marad a frontmentes idő, és markáns hatások egyelőre nem érvényesülnek, a fokozottan érzékenyek most is tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Szombaton nem érvényesül fronthatás, de marad az átlagos körüli, vagy annál kissé hűvösebb idő, ez pedig a fokozottan érzékenyek körében kellemetlen tüneteket okozhat. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már nem tart sokáig a markáns hatásoktól mentes idő, és az eddigi panaszok fokozatosan erősödni fognak. Elsősorban vérnyomás-ingadozást tapasztalhatunk, de fejfájás és stressz is gyötörhet minket. A panaszok most is egész nap kitarthatnak.

Az időjárás-érzékenyek eleinte csak enyhe tüneteket tapasztalhatnak, de fokozatosan romló humánmeteorológiai helyzet jellemző. Ha keringési panaszokat, hangulatingadozást vagy rossz közérzetet tapasztal, ön is érintett lehet. Nézze meg a meteogyógyász mai videós leleplezését arról, hogy miért szenvednek olyan sokan a frontmentes időben is. (x)

Enyhe rosszullét és görcsös panaszok jelentkezhetnek

Légköri front tehát ugyan nem jön, attól még az átlagosnál érzékenyebbeknél enyhe rosszullét és görcsös panaszok jelentkezhetnek. Azon se csodálkozzanak az érintettek, ha felerősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmaik. Aki pedig a szeles időt érzi meg fokozottan, az jóval ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet a megszokottnál. Ezenkívül fejfájásra és nyugtalanságra is fel kell készülni, főként a Dunántúlon és a déli megyékben élőknek.

humánmeteo, fejfájás, szél ,vérnyomás-ingadozás
Elsősorban vérnyomás-ingadozást tapasztalhatunk, de fejfájás és stressz is gyötörhet minket. Fotó: Getty Images

A naposabb órákban kifejezetten jókedvre deríthet minket a napsütés. Erre leginkább a nap első felében van esély – érdemes kihasználni az utolsó napsugarakat a következő borongósabb időszak előtt.

Szenvedhetnek a parlagfű-allergiások

A szárazabb időben kissé még erősödhetnek a kellemetlen tünetek. Főleg a parlagfű virágpor-koncentrációja emelkedhet meg. A folytatásban azonban javulás várható az allergiahelyzetben.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Olajág Otthonok (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Rossz hír a kórházak adósságáról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: