Humánmeteo: felerősödnek az ízületi fájdalmak

Kedden nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben. Reggel erős kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, napközben pedig egyéb tünetek léphetnek fel.

Kedden nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, marad a nyugodt idő. Reggel viszont kifejezetten hűvös lesz, de napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, és a hőérzetünk a délelőtt folyamán gyorsan javul. Ez azt jelenti, hogy akár 15-20 fokos is lehet a pár órán belül mért hőmérséklet-különbség, a melegedés pedig egyre több tünetet válthat ki. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét melegedés kezdődik, ami a hőingásos terhelésre rakódik rá, ez pedig széles skálán mozgó tüneteket okozhat.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik az ilyen drasztikus változásokat, illetve a hullámvasút szerűen ingadozó időjárást! Ha sokat fáj a feje, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából. (x)

Görcsös panaszok jelentkezhetnek

A melegfrontra fokozottan érzékenyek migrént, fejfájást is tapasztalhatnak. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességet, várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása esetén. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat. A koncentrálóképességünk jelentősen romolhat, és emiatt a munkahelyünkön is romolhat a teljesítőképesség. Emellett még a hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél is jelentkezhetnek enyhébb görcsök, többek között izomgörcsök, hasi görcsök, de akár görcsös fejfájás is. Ezek jellemzően már szerdától megszűnnek, nem lesznek gyakoriak.

ízületi fájdalom, időjárás
Az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Fotó: Getty Images

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Ha a tünetek minket is kínoznak, kíméljük magunkat, és ragadjunk meg minden lehetőséget a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerüljük, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott. A kopásos eredetű ízületi bántalmak erősödnek a reggeli órákban.

A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély, a gyors melegedés után viszont már nyárias hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szükség. A szabadtéri tevékenységeknek kedveznek a körülmények, de a záporok miatt szükség lehet az esernyőkre!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)