Humánmeteo: fejfájás rontja el a hét többi részét

Csütörtökön frontmentes, de az ilyenkor szokásosnál pár fokkal hűvösebb hőmérsékletű időre számíthatunk. Gyakori panasz lesz a fejfájás, és ezen a téren egész héten nem várható javulás.

Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, a hajnal azonban kifejezetten hűvös lesz, ezért a fokozódhatnak a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai. Azonban a legtöbb problémát a nagy napi hőingás okozza majd. A hirtelen melegedő időben jelentkező tünetekről és megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

A fejfájás csütörtök estére erősödik fel igazán. Fotó: Getty Images
A fejfájás csütörtök estére erősödik fel igazán. Fotó: Getty Images

Migrén és ingadozó vérnyomás

Országszerte sokaknál jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, illetve keringési panasz, főleg délelőtt. Ezek délutánra várhatóan mérséklődnek, de a következő napon ismét előjöhetnek. Múló rosszullétet és szédülést is tapasztalhatunk ebben az időszakban.

A fejfájás a keleten élők körében lehet intenzívebb, de ezen a napon nem a görcsös, hanem a migrénes típusú bántalmak erősödhetnek fel. A tünetek estétől tovább fokozódhatnak.

Növekszik a pollenkoncentráció

Az elvonult front átmenetileg ugyan megtisztította a levegőt a pollenektől, de a napos délutánon ismét rohamosan növekszik majd a pollenkoncentráció. Leginkább a pázsitfűfélék okozhatnak most tüneteket az érzékenyeknél.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)