Humánmeteo: fájhat a fejünk a változékony idő miatt

Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. A következő napokban sem javul a helyzet.

Pénteken változékonyság uralja az időjárást: nem érkezik időjárási front, ennek ellenére kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már többfelé jellemző lesz a fülledtség és a változékonyság, ez pedig többféle tünetet is kiválthat az érzékenyek körében.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik az extrém hatásokat, de most, a kimerítő időszakot követően még a mérsékelt terhelésre is fokozottabban reagálnak! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Az intenzívebb hatások eleinte a keleti, majd a déli és a középső tajakon lesznek jellemzőek. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Ebben az esetben célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezetünk. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: az érintettek vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Ez esetben sok pihenés javasolt.

fájdalom, fejfájás
Sokaknál jelentkezhet fejfájás. Fotó: Getty Images

A csapadékos tájakon és időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, ilyen esetben reggel tornáztassuk át egy kicsit az érintett területeket. Sokfelé fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig! Most még felfrissülést hoznak a hajnalok, érdemes tehát éjszaka és kora reggel jól átszellőztetni a lakást. Fogyasszunk kímélő ételeket, már a 30 fok közeli hőmérsékletben is megterhelő lehet a zsíros, túl fűszeres menü.

A napos tájakon magas lesz a hőérzet, de a záporokkal érintett területeken csökkenhet a komfortérzet, és az esernyőkre is szükség lesz. Nagy a változékonyság, egyes helyeken akár több alkalommal is elerdhet az eső.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +0, +10 °C

A hajnali ködfoltokat követően közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk. Szerdán nem jön front a térségünkbe. Reggel hűvös lesz, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, és a megfázásveszély is fennáll. A nap első felében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás is. Növekszik a migrénhajlam. A napsütés jótékony hatással van a hangulatra és a közérzetre, de a szél 1-2 fokkal csökkenti a hőérzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: