Humánmeteo: fájdalmakkal ébredhetünk

Szerdán nem érkezik újabb front. Ennek ellenére most is felléphetnek tünetek, például ízületi panaszok és vérnyomásproblémák is.

Szerdán átmenetileg nem érkezik front térségünkbe, így viszonylag csendes, eseménytelen időnk lesz. Reggel sokfelé nyirkosság ronthatja a humánmeteorológiai helyzetet, és a fejfájás is okozhat kellemetlen perceket. Napközben lesznek olyan területek, ahol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, emellett viszont helyenként borongós, nyirkos marad az idő. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint átmenetileg frontmentes időszak következik, de ez nem lesz hosszú, és a panaszok megszűnését sem hozza el.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek sokszor szoktak örülni a frontmentes időnek, de most, a téli időszakban gyakran ez is legalább akkora terhelést jelent nekik. Nagyon gyakoriak a rosszullétek, így ha szédülést, rossz komfortérzetet vagy keringési panaszokat tapasztal, ön is érintett lehet. Ide vezet a frontérzékenység. Nagyon tanulságos esetet mutat mai videójában a meteogyógyász. (x)

Fájni fognak az ízületeink

Elsősorban az ízületi panaszokkal élőknek lehet nehezebb az ébredés, ők intenzívebb fájdalmakat is tapasztalhatnak. Éppen ezért célszerű egy kímélő tornával, a végtagok tehermentes átmozgatásával kezdeni a napot, ezzel ugyanis mérsékelhetőek a panaszok egy kis időre.

ízületi fájdalom, humánmeteo, front
Hiába a frontmentes idő, most pont az fogja okozni a bajokat. Fotó: Getty Images

Ha az érzékenyebbek csoportjába tartozunk, akkor kisebb, főként görcsös fejfájást tapasztalhatunk, jellemzően a nap első felében. Estétől pedig már inkább migrénes tünetekre lehet számítani. A vérnyomás-ingadozás délelőtt lehet erősebb, főleg ott, ahol reggel erősebben lehűl a levegő. A rosszullétek többnyire csak átmenetiek lesznek, de azért ajánlott lepihennünk némi időre, ha van rá lehetőségünk.

Kiürültek vitaminraktáraink

Most 1-2 napig nem veszi igénybe markáns légköri hatás a szervezetet. Azonban egyre jellemzőbb, hogy az immunrendszerünk kimerült, és a vitaminraktárak is kiürültek, ezért egyre gyakrabban tapasztalhatunk ok nélküli fáradtságot, kedvetlenséget. A napos tájakon és időszakokban ezért különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására ugyanis jobb lehet a kedvünk, ezzel együtt pedig a szellemi teljesítőképessége is.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: