Humánmeteo: belefájdul a fejünk a hétvégi időjárásba

Vasárnap kettősfrontszerű panaszokat tapasztalhatunk, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb. A tünetek oka a közelünkben tartózkodó hideg légörvény.

Vasárnap a frontmentes idő ellenére kettősfrontjellegű panaszok mutatkozhatnak. Ez lehet fejfájás, vérnyomás-ingadozás vagy enyhébb rosszullét is, de akár alvásproblémákkal is számolni kell. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint magassági hidegörvény tartózkodik a közelünkben, ez pedig többféle tünetet is kiválthat az érzékenyek körében.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik a változékony, frontos jellegű időt, még abban az esetben is, ha markáns hatások nem érvényesülnek. Ha ön is tapasztal alvásproblémákat vagy ingerlékenységet, akkor ön is érintett lehet. Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából. (x)

Sajgó ízületekkel ébredhetünk

Reggel kissé erősebben lehűl a levegő, főleg a hegyvidékeken élők ébredhetnek ízületi fájdalmakkal. Ébredés után segíthet, ha a sajgó testrészeket óvatosan, tehermentesen átmozgatjuk. A hő- és komfortérzetet jelentősen csökkenti az élénk, erős szél is, ez pedig ingerlékenységet és nyugtalanságot is kiválthat.

fejfájás, fronthatás
A fejfájás mellett a keringési és vérnyomáspanaszok lesznek a leggyakoribb problémák. Fotó: Getty Images

A szív- és keringési betegségekkel küzdőknek is nehéz lesz ez az időszak. Az érintettek vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Panaszok esetén sok pihenés javasolt. 

Vigyünk magunkkal esernyőt!

A változékony, olykor felhős időben ingadozhat a közérzetünk, de a napos időszakok jótékony hatással lehetnek a hangulatunkra. Az esernyőt azonban semmiképpen se hagyjuk otthon!

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: