Humánmeteo: alvászavar és fejfájás kínoz

Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok viszont egész nap fennállhatnak, de gyakori lehet az alvászavar és a fejfájás is.

Vasárnap front ugyan nem érkezik a térségünkbe, de a kellemes idő még várat magára. Lesznek tartósan borult területek, ahol a fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat. A vérnyomás ingadozhat, illetve a fejfájás is egyre gyakoribb lehet. A napok óta tartó terhelést már nehezen viseli a szervezetünk. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az előző napon tapasztalt tünetek szinte mindenkinél fokozódhatnak, illetve napról napra megjelenhetnek újabb panaszok is.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek számára folytatódik a nagy igénybevételt rejtő időszak, de akár az egészséges szervezetet is megviselheti ez a tartósan eseménytelen idő. Ha ön is egyre erősebb alvásproblémákat tapasztal, fáj a feje, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet. Ha nem tud jól aludni, frontérzékeny lehet. Nézze meg, mit mond mai videójában a meteogyógyász. (x)

Jönnek a görcsök

Ha mi is érzékenyebbé válunk a téli időszakban, akkor fejfájást és enyhébb izomgörcsöket tapasztalhatunk a napokban. Ezenkívül a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni.

humánmeteo, fényhiány, köd, fejfájás, front
A fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat. Fotó: Getty Images

Az alvásproblémák nem szűnnek meg teljesen, csak átmenetileg mérséklődnek. Emiatt ismét fáradtak lehetünk majd, valamint a teljesítőképességünk is jelentősen romolhat. A fényhiány sokfelé okozhat lehangoltságot és kedvetlenséget, ez pedig a következő napokban tartósan jellemző lehet, így nagy eséllyel minket is megviselhet.

Rossz lesz a levegő

Ismét romlik a levegőminőség. Különösen a szélvédett tájakon emelkedhet meg a levegő szennyezőanyag-tartalma. A napokban a forgalmas közlekedési csomópontok közelében nem javasolt hosszabb sétát tenni. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: