Hózápor, hózivatar jöhet (2020.03.31.)

Szeszélyes lesz az időjárás ma és holnap: élvezhetjük a napsütést, de hózápor, hózivatar sem kizárt, és felhősödésre is készülhetünk.

Kedden délelőtt jobbára országszerte felhőtlen égre van kilátás, de a Duna vonalában található összeáramlási vonal mentén lehetnek felhők - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A déli óráktól máshol is gomolyfelhők képződnek, amelyekből délután, estefelé elsősorban az ország északi felében alakulhat ki zápor, hózápor, egy-egy helyen hózivatar sem kizárt. Az északi, északkeleti szél már csak az Alföldön erősödik meg. A hőmérséklet kora délután 6 és 10, késő este +2 és -3 fok között alakul.

Délután, estefelé egy-egy helyen hózivatar sem kizárt
Délután, estefelé egy-egy helyen hózivatar sem kizárt

Szerdán derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz, a változó irányú szél gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció