Hamarosan visszatér a napsütés

Az előrejelzések szerint hétfő reggelre már csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Néhol még kialakulhat zápor, de általánosságban aznap már sok napsütés várható.

Hétfőn és kedden visszatér a jó idő, de addig valószínűleg esni fog. Olyannyira, hogy vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt öt megyében (Heves megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Békés megye) adott ki elsőfokú figyelmeztetést, míg felhőszakadás miatt két megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében figyelmeztetnek. Mint írják, ebben a két megyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Északkeleten intenzív esőzés várható vasárnap. Fotó: Getty IMages
Északkeleten intenzív esőzés várható vasárnap. Fotó: Getty IMages

Mindezt az észak felől érkező okklúziós (összeolvadó) front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere okozza. Továbbá a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, gyenge eső valószínű. Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek.

Vasárnap a délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél.

Ma a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjjel keleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel párhuzamosan nyugat felől az ország nagyobb részén kiderül az ég. A szél mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Hamarosan visszatér a napsütés

Az előrejelzések szerint hétfő reggelre már csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Néhol még kialakulhat zápor, de általánosságban aznap már sok napsütés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul.

Kedden még mindig előfordulhat felhőszakadás itt-ott, de a jellemző a napos, derült idő lesz. A legmagasabb hőmérséklet aznap 28 és 33 Celsius-fok között lehet majd.)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)