Fagyos napok jönnek (2019.12.05.)

A hét második felében is borongós, hideg időre számíthatunk.

Decemberhez illő, fagyos és borongós napokra számíthatunk a hét második felében, helyenként hószállingózással - olvasható ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Csütörtökön az ország nagy részén borongós, párás, helyenként ködös idő várható, a magasabban fekvő helyek mellett nagyobb eséllyel a délkeleti vidékeken lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +1 és -4 fok között várható, késő estére pedig 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Marad a hideg, borongós idő. Fotó: iStock
Marad a hideg, borongós idő. Fotó: iStock

Hideg hétvégénk lesz

Pénteken tovább hűl a levegő, és az ország nagy része felett borult idő lesz. Esetleg a déli országrészben szakadozhat fel a felhőzet délután. Elszórtan alakul ki ónos szitálás, hószállingózás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +1 és -4 fok között várható.

Az előrejelzés szerint hétvégén néhány fokot emelkedhet a hőmérséklet, ám az ország nagy részében még így is fagypont körüli, borús időre kell készülnünk. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +2 fok között alakul, míg vasárnap -1 és +4 között hőmérsékletre számíthatunk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció