Eső is lehet hétvégén (2019.09.27.)

A következő napokban a napsütés mellett több-kevesebb csapadékra is számítanunk.

Pénteken nyugat felől egy vékony, szakadozott felhősáv vonul át az országon, emellett mindenütt várható több-kevesebb napsütés - írja az Országos Meteorológiai Intézet. Számottevő csapadék nem valószínű. Reggel foltokban még párás, ködös lesz az idő, de ezek délelőtt feloszlanak. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 14-18 fokra hűl le a levegő.

Jó idő lesz hétvégén
Jó idő lesz hétvégén. Fotó: iStock

Igazi őszi idő lesz hétvégén

Szombaton az ország északi felén erősen felhős időre számíthatunk, és több helyen valószínű eső, zápor, délebbre szakadozott felhőzet várható, és csak néhol lehet csapadék. A déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17-24 fok között várható, délen lesz napközben a melegebb.

Vasárnap szakadozó, délután délnyugat felől határozottan csökkenő felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Elvétve gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati, déli szél többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19-25 fok között várható.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció