Elromlik az idő hétvégére (2020.02.20.)

Ma és holnap még napos, kellemes időben lesz részünk, a hétvégére azonban megérkeznek a felhők, vasárnap pedig akár viharos erejű szél is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma gomolyfelhő-képződés mellett alapvetően napsütéses időre számíthatunk. A nyugati megyékben ugyanakkor késő délutántól újabb felhősödés kezdődhet. Ami a csapadékot illeti, inkább csak a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugati, északi szél viszont nagy területen megélénkül, néhol meg is erősödik. Napközben a hőmérséklet 8-12 fokig emelkedik.

Virágzó tavaszi tőzike (Leucojum vernum) a Duna-Dráva Nemzeti Park területén a Somogy megyei Gyékényes közelében 2020. február 18-án. A védett növényfaj eszmei értéke ötezer forint.
Virágzik a tavaszi tőzike a Duna-Dráva Nemzeti Parkban. Fotó: MTI/Varga György

Éjszaka a gomolyfelhők nagy része feloszlik, általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, eközben egy vékony felhősáv halad lassan kelet felé, majd hajnalra északnyugati irányból nagy területen megnövekszik a felhőzet, és akkor néhol eső, esetleg havas eső is előfordulhat. A délies szelet az Észak-Dunántúlon élénk, a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A levegő hőmérséklete késő estére mínusz 1 és plusz 5, hajnalra mínusz 3 és plusz 3 fok közé hűl vissza.

Pénteken a átvonuló felhősáv mögött északnyugaton már délelőtt, a középső országrészben a déli órákra, délkeleten pedig délután süthet ki a nap. Északkeleten estig többnyire erősen felhős maradhat az ég, amihez szórványosan várható eső, zápor is társulhat. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, illetve viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten lesznek körzetek, ahol nem melegszik 3-4 fok fölé a levegő.

Ami a hétvégét illeti, a felhőzet már szombaton is elkezd növekedni, vastagodni, vasárnap pedig többnyire erősen felhős időre számíthatunk, egyben eső, záporeső is többfelé kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél helyenként akár viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 7-13, vasárnap 11-16 fok körül valószínű.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: