Éjszaka -1, nappal 21 fok is lehet (2022.04.11.)

A következő napokban fokozatosan melegszik az idő, de az éjszakák, hajnalok továbbra is hidegek lehetnek. Részletes előrejelzés szerdáig.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A gomolyfelhőkből legnagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól keletre alakulhatnak ki záporok, máshol nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél az ország középső tájain megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, késő estére -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nappal kellemes időnk lesz.
Nappal kellemes időnk lesz. Fotó: Getty Images

Kedden akár 20 fok is lehet

Kedden az északkeleti, keleti megyékben gomolyfelhős, napos idő várható, másutt inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadéknak kicsi az esélye, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet többnyire 13 és 20 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Szerdán hajnalban fagyhat is

Szerdán többnyire derült, napos időre számíthatunk, majd a Nyugat-Dunántúl fölé fátyolfelhőzet érkezhet. Csapadékra nem kell számítani, a délkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon élénkül meg, sőt, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken akár fagyhat is. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)