Eddig marad az esős idő (2018.07.23.)

A meteorológiai előrejelzések szerint holnap is kitart a csapadékban gazdag időjárás, többfelé kialakulhatnak még záporok, zivatarok. Összességében ez a hét nem fog kedvezni a nyaralóknak.

Milyen testi panaszokról ismerhető fel az időjárás-érzékenység? Részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ( OMSZ ) előrejelzése szerint ma a déli óráktól fokozatosan felszakadozik, majd késő délutántól észak felől jelentősen csökken a felhőzet. Estétől északkeleten, keleten ismét beborul az ég, illetve helyenként zápor is kialakulhat. Az északi szél több helyen élénk marad. A 24-30 Celsius-fok közötti maximális nappali hőmérséklet estére 18-23 fok közé hűl vissza, a hajnali órákban pedig 15 és 20 fok között alakul.

Az elkövetkező napokban is szükség lesz az esőkabátokra és esernyőkre
Az elkövetkező napokban is szükség lesz az esőkabátokra és esernyőkre

Ma délután a kiterjedtebb csapadékgócok a déli országrészre szorulnak vissza, majd estétől a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A felhőszakadás mellett egy-egy helyen kisebb méretű jég és 50-70 kilométer/óra sebességű szél is társulhat a zivatarokhoz.

Holnap gomolyfelhős, napos idő valószínű, nyugaton kevesebb, keleten több felhővel. Elszórtan, főként a Dunától keletre várható zápor, zivatar. Az északi szél keleten helyenként viharos lehet, de zivatarban is viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Kedden főként a Tiszántúlon, délkeleten, illetve kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki napközben elszórtan zivatarok. Egy-egy helyen 60-70 kilométer/óra körüli szél, kisebb méretű jég és főként délkeleten 20 millimétert meghaladó csapadék is előfordulhat. Északkeleten, elsősorban a Zemplén, Bodrogköz térségében az északi szelet zivatartól függetlenül is kísérhetik erős széllökések.

A hét további részében változó mennyiségű napsütéssel számolhatunk, de várhatóan minden napra jutnak záporok, zivatarok is. Ezzel együtt hétvégére a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 33 fokot.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: