Durva lehűlés jön (2019.10.25.)

Mind a mai napon, mind pedig a hétvégén folytatódik az évszakhoz képest szokatlan meleg, bizonyos helyeken akár 26 fokot is mutathatnak a hőmérők. Hétfőtől azonban megkezdődik a lehűlés.

Pénteken délelőtt a dunántúli ködfoltok is lassan feloszlanak, ezt követően országszerte derült, napos, csapadékmentes idő lesz - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon északira, északnyugatira fordul és megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű. Késő estére általában 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Ilyen idő lesz hétvégén

Szombaton elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon a kiterjedtebb ködtakaró egy része néhol tartósan megmaradhat, másutt viszont napközben nagyrészt feloszlik, és naposra fordul az idő. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, csupán Sopron környékén élénkülhet meg a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, a tartósan ködös, borús tájakon viszont több fokkal hidegebb lesz.

Durva lehűlés jön
Durva lehűlés jön

Vasárnap éjszaka többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelynek egy része tartósan megmaradhat, másutt viszont feloszlását napos idő követi. A délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 20 és 24 fok között valószínű, a tartósan ködös, felhős területeken több fokkal ez alatt marad.

Nagyot változik az időjárás

Hétfőn azonban már kezdi éreztetni velünk az időjárás, hogy lassan belépünk a novemberbe. Az éjszaka képződő köd napközben feloszlik, miközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban az északi megyékben helyenként már eső, záporeső is előfordulhat. Megélénkül, néhol megerősödik az északira, északnyugatira, forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 11 között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 22 fok között alakul. Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Az északi szél élénk, néhol erős lesz, nappal pedig maximum 15 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső