Derült, száraz napok jönnek

A következő napokban többnyire derült és csapadékmentes időre számíthatunk. Péntekre ismét 30 Celsius-fok fölé kúszhat a maximum-hőmérséklet.

Túlnyomóan napos, csapadékmentes időnk lesz szerdán, csak a Dunántúl felett jelenik meg néhány felhő. Az Alföldön és Borsodban megerősödik a szél, a Viharsarokban pedig akár viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmelegebb órákban 19 és 24 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk, késő estére pedig 8 és 15 fok közé hűl le a levegő – olvasható a Kiderül előrejelzésében.

Élvezzük ki a napsütést, mert hétvégére ismét jöhet az eső. Fotó: Getty Images
Élvezzük ki a napsütést, mert hétvégére ismét jöhet az eső. Fotó: Getty Images

Pénteken 31 fok is lehet

Csütörtökön is döntően derült és száraz idő várható, a déli szél szél azonban megélénkül, Sopron és a Fertő térségében meg is erősödik. Délutánra 22-27 fokot mérhetünk majd. Pénteken is még sok napsütésre lehet számítani, néhol viszont már záporeső, a nyugati megyékben zivatar is lehet. A hét utolsó munkanapján 27-31 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. között valószínű.

Hétvégére hidegfront érkezik

Szombaton egy hidegfront éri el térségünket, ezért felhőátvonulásokra lehet számítani. Emellett azonban hosszabb-rövidebb a Nap is kisüt. Szórványosan záporra, zivatarra is készülnünk kell. Az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. Délután többnyire 27 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap több-kevesebb napsütésben, illetve helyenként kisebb záporokban is lehet részünk. A hajnali 10-17 fokról 23-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet délutánra.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)