Bármikor lecsaphat egy zivatar (2018.07.19.)

A hétvégéig hátralévő időben továbbra is felhős, olykor záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárásra van kilátás. Helyenként erős szél és nagyobb mennyiségű csapadék is beleszólhat a nyaralásukat töltők önfeledt pihenésébe.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ( OMSZ ) előrejelzése szerint ma estig egyre jobban felszakadozik a felhőzet, így hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Eleinte a középső országrészben, majd egyre inkább keleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol akár felhőszakadás is. Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős, a Bakony és a főváros környékén pedig viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-29 fok körül valószínű, késő estére pedig 18-23 fok környékére hűl le a levegő.

Csütörtök délután és pénteken is többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok
Csütörtök délután és pénteken is többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok

Éjszaka többnyire derült vagy enyhén felhős lesz az ég, kivéve a keleti megyéket, ahol előfordulhat jelentősebb felhősödés, illetve abból kifolyólag elszórtan záporok, zivatarok egyaránt. Az északnyugati szél hajnalban a Dunántúli középhegységben időnként megélénkül, ezt leszámítva viszont mérsékelt marad. A levegő hajnali hőmérsékletét 14 és 20 fok közé lehet előre megbecsülni.

Péntek reggeltől a Dunántúlon gyengén felhős, napos idő várható, míg keletebbre több lesz a felhő, de a délutáni órákra ott is felszakadozik a felhőzet. A keleti vidékeken fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar, néhol esetleg felhőszakadás. Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős széllökések, továbbá a zivatarok környezetében ismét lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 31 között valószínűsíthető.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: