Akár -12 fok is lehet (2019.12.04.)

A hőmérő higanyszála legfeljebb 4 fokig kúszik fel, s a borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat, de lesznek olyan országrészek, ahol kisüt a nap.

A köd és rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad (nagyobb eséllyel a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), másutt a feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdai előrejelzésében. A legtöbb napsütésre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. A borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze Sopron környékén lehetnek élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek. Késő estére többnyire +1 és -7 fok közé hűl le a levegő.

napos, hideg idő
napos, hideg idő

Szerda éjjel egyre nagyobb területen képződik köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, amelyből néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de a Fertő térségében megélénkülhet a délies szél. Csütörtök hajnalra általában -2 és -7 fok közé hűl le a levegő, de a derült, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Röpködnek a mínuszok

Csütörtökön az alacsony szintű rétegfelhőzet és a ködfoltok egy része egész nap megmarad (legkisebb eséllyel délkeleten), másutt derült, napos időre számíthatunk. A tartósan borult tájakon néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad, de északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a hóval borított, derült tájakon akár -10 és -12 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet - a felhőzet függvényében - jobbára -3 és +4 fok között várható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: