A hideg után visszatér a nyár (2020.09.02.)

Az átmeneti lehűlés után hétvégére ismét felmelegszik az idő. Ma is élvezhetjük már a napsütést, éjszaka azonban még nagyon visszahűl a hőmérséklet.

Fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk ma - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Legfeljebb északkeleten várható több felhő, egyben csapadék kisebb eső, zápor formájában. A szél több helyen megélénkül, de délutánra már mindenütt mérséklődik a légmozgás. Napközben a hőmérséklet 19-25 fokig emelkedik.

A hét végére ismét visszatér a nyárias meleg
A hét végére ismét visszatér a nyárias meleg. Fotó: Getty Images

Éjszaka jellemzően gyengén vagy közepesen felhős marad az ég, csapadék ugyanakkor nem valószínű, illetve a légmozgás is gyenge lesz. A levegő hőmérséklete késő estére 12-17, hajnalra 6-13 fokig hűl vissza. Némi felhősödésre holnap is számítani lehet, amihez elvétve egy-egy zápor, esetleg zivatar is társulhat. A nappali csúcshőmérséklet csütörtökön 21-26 fok között alakul.

Ami a hét végét illeti, pénteken és szombaton gyengén felhős, inkább napos, csapadékmentes időre van kilátás. Mi több, szombaton a legmelegebb tájakon akár 30 fokig is emelkedhet már a hőmérséklet. Vasárnap is kevés felhő lesz csak az égen, bár az északi, északnyugati területeken erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elvétve záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Ezzel együtt a legmagasabb nappali hőmérséklet ismét 26-30 fok körül várható.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)