18 fok is lehet (2019.11.11.)

Változó felhőzet mellett, de akár több órára is kisüthet a nap, csapadék elvétve fordulhat elő.

A ködfoltok délelőtt feloszlanak, és általában több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, ám az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, főként északkeleten és a Dunántúl nyugati tájain tartósabban több lehet a felhő. Északkeleten délelőtt még helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat. A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik.

szeles, időjárás, enyhe idő
szeles, időjárás, enyhe idő

Estére várhatóan megvastagszik a fátyolfelhőzet. Elsősorban a nyugati határszélen foltokban pára-, ködfoltok képződhetnek. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös tájakon gyenge szitálás előfordulhat. A keleti, déli szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Késő estére 3 és 7 fok közé hűl le a levegő, ami hajnalra akár 1 fokra is mérséklődhet.

Kedden reggelre fátyolfelhős lesz az ég, majd délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék valószínűsége. A keleti, délkeleti, az Alpokalján az északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció