15 fok is lehet (2020.02.10.)

A következő napok időjárása változékony lesz. Tavaszias meleg után éjjel eső, másnap akár havas eső is előfordulhat, de akad, ahol kisüt a nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, hétfőn többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugat felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik. Többfelé várható kisebb-nagyobb szünetekkel váltakozó intenzitású eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, délután északnyugatira, nyugatira fordul, de erejéből nem veszít. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de nyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb lehet. Késő estére 3, 9 fok közé hűl le a levegő.

szeles idő, időjárás, eső
szeles idő, időjárás, eső

Éjjel fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Éjfél előtt keleten lehet egyre kevesebb helyen eső, zápor, az éjféli óráktól viszont északnyugat újra elered az eső. Ekkor a Dunántúlon néhol zivatar sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Erősen szeles idő lesz

Szerdán a reggeli órákban még több helyen lehet eső, a Dunántúlon akár zivatar is lehet. A hegyekben havas eső is előfordulhat. Napközben már csökken a felhőzet, délután felhőátvonulásokra és kisebb záporokra számíthatunk, néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lökések kísérhetik, a délnyugati országrészben lehet a leggyengébb a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: