Jó hír, hogy nőhet a gyógyszerkassza

HáziPatika

Az innovatív gyógyszergyártók üdvözlik a kormány és az MNB javaslatait.

Néhány napja jelentette be a Magyar Nemzeti Bank azt az átfogó, 330 pontból álló Versenyképességi programot, amelynek végrehajtásával a tervek szerint hazánk eredményesen zárkózhat majd fel a legfejlettebb országok közé.

A program összesen 12 területet érint, a javaslatok pedig a többi között kiterjednek az egészségi állapot javítására, a korszerű tudás megszerzésére és a családalapítás, gyermekvállalás támogatására is. Az egészségügyet érintő javaslatcsomagot, valamint a 330 pontos Versenyképességi Program magállapításait az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli és előremutatónak tartja - különös tekintettel az innovatív gyógyszerekre vonatkozó és az egészségügy hatékonyságának növelésére irányú javaslatokra.

aipm
Az AIPM előremutatónak tartja az új egészségügyi javaslatcsomagot (Fotó: 123rf)

Bíznak a megfelelő forrásokban

Az egyesület bízik abban, hogy a megvalósításhoz a kormány megfelelő forrásokat is biztosít, így például a gyógyszerkassza is növekedhet - tekintettel arra, hogy a gyógyszerkiadások az elmúlt 12 évben reálértéken nem emelkedtek.

Mi az okosgyógyszer?

Az okosgyógyszerek mindig az aktuálisan legmodernebb, leghatékonyabb terápiát képviselik egy adott betegséggel kapcsolatban. Jelentős, újszerű fejlesztések eredményeit alkalmazzák a gyakorlati gyógyításban. Új reményt, új lehetőséget adnak a súlyos betegeknek, hiszen még nem gyógyítható betegségek kezelésére nyújtanak új megoldásokat. Mit érdemes tudni az okos gyógyszerekről? Kattintson!

A gyógyszerekre fordított nettó magyar közkiadás mértéke elmarad még a visegrádi országok átlagától is. Míg közben a gyógyszeripari szereplők különadók formájában mára a kassza ötödét állják.


Maximális partnerség és szakmai segítség

Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója a magyar innovatív gyógyszergyártók nevében üdvözölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank stratégiai javaslatai közé bekerült az innovatív terápiák alkalmazásához szükséges források előteremtésének szándéka. Ezt az innovatív gyógyszeripar maximális partnerséggel és szakmai segítséggel kívánja támogatni.

Értékelje a cikket!

Tornagyakorlatok visszeres panaszokra

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait