Százezreket nyerhet, aki egészségre nevel (x)

HáziPatika

Ismét díjazzák azokat a személyeket és intézményeket, amelyek a legtöbbet teszik a lakosság egészségértéséért.

Mozogjunk rendszeresen, táplálkozzunk változatosan, és kerüljük a káros szenvedélyeket - az egészségmegőrzés kapcsán a legtöbben ezeket az instrukciókat adják. De tudjuk-e például, hogy állapotunkhoz mely mozgásformák ideálisak, melyek az egészséges és káros élelmiszerek, vagy hogy az alkoholt milyen mértékben fogyaszthatjuk "büntetlenül"? Csak úgy élhetünk egészségesen, ha tudjuk, hogy mivel ártunk magunknak és mivel segíthetjük szervezetünk működését. A Nekem szól! Egészségértési díjjal idén is azokat tüntetik ki, akik a legtöbbet tették a lakosság egészségtudatosságának kialakításáért.

Nekem szól! Egészségértés díj

Akik a legtöbbet teszik az egészségértésért

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2015-ös, reprezentatív kutatásából kiderült, hogy Magyarországon minden második embernek problémát okoz az egészségével kapcsolatos információk megértése. Ez nagy gond, hiszen egy jobb egészségértésű egyén egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat és kevesebb krónikus betegségben szenved. Ezért 2016-ban az egyesület útjára indította a Nekem Szól! egészségértés pályázatát, hogy feltérképezze, díjazza és bemutassa a legsikeresebb egészségértést fejlesztő hazai programokat. Az AIPM 2018-ban is kiemelné azokat a személyeket és intézményeket, akik és amelyek a legtöbbet teszik a lakosság egészségértéséért.

A pályázók az alábbi három kategóriában indulhatnak:

1.      Egészségügyi intézmények és egészségügyi szakemberek

Bármilyen egészségügyi intézmény (például orvosi rendelő, gyógyszertár, kórház, egyéb rendelőintézet) és szakember (például háziorvos, szakorvos, gyógyszerész és más egészségügyi végzettségű szakember) által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek.

2.      Betegszervezetek

Betegszervezetek által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek.

3.      Egyéb társadalmi, állami és gazdálkodó szervezetek, illetve ezek szakemberei

Bármilyen társadalmi, állami és gazdálkodó szervezet (beleértve a médiumokat is), illetve ezek szakemberei, munkatársai (például újságírók) által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek.

A beküldött pályázati anyagnak három részből kell állnia: egy nevezési lapból, a projektet bemutató dokumentációbál, illetve azokból a további mellékletekből (újságcikkek, mérési és kiértékelési dokumentumok), amelyek kiegészítik mindezt. Egy projekt, illetve annak különböző elemei csak egy kategóriában nevezhetők!

400 ezer forintot nyerhet, aki egészségre nevel

A zsűri a pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, felhasználóbarátságát (például megfelelő csatorna, könnyű "használat"), kreativitását és újszerűségét veszi figyelembe az értékeléskor. A három kategória minden győztese 200 000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100 000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 000 forintos pénzdíjban részesülnek. A fődíj a kategóriagyőztest megillető 200 000 forinton felül további 200 000 forint, azaz összesen 400 000 forint, illetve idén külön elismerésben részesül a legjobb népegészségügyi fókuszú pályázat is.

A pályázatra 2018. január 1. és 2018. október 14. között Magyarországon futó egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni.

A részletes pályázati kiírás és a további feltételek az alábbi oldalon érhetőek el!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait