Lehet szavazni az egészségre nevelő projektekre

November 17-ig lehet szavazni az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat legjobb pályaműveire. A legtöbb voksot elnyerő projekt bruttó 200 ezer forint pénzdíjban részesül.

Október 27-én lezárult az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat nevezési határideje. A pályázatra a 2018. október 1-je és 2019. október 31-e között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő, egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni. Az idei év egyik újdonsága, hogy a zsűri által a legjobbak közé válogatott projektekre ezúttal a közönség is szavazhat a kezdeményezés oldalán. A legtöbb voksot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett.

egészségértés, egészségmegőrzés, egészségfejlesztés, Nekem szól! Egészségértési Díj, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, AIPM,
egészségértés, egészségmegőrzés, egészségfejlesztés, Nekem szól! Egészségértési Díj, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, AIPM,

Az egészségértés ezért fontos

A Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat során az alábbi kategóriákban díjazzák a pályaműveket:

 • egészségügyi intézmények és szakemberek
 • társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik
 • média és a kommunikációs ipar szereplői
 • egészségipar szereplői
 • Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által idén negyedik alkalommal meghirdetett, több mint egymillió forint összdíjazású pályázat célja, hogy díjazza és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az egészségértés azért fontos, mert azok, akik inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk és tovább élnek.

  "A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendkívül ötletes, innovatív pályázatokkal találkoztunk, így zsűritársaimmal, dr. Ficzere Andreával, a Magyar Kórházszövetség elnökével, valamint dr. Horváth-Sziklai Attilával, a Magyar Gyógyszerészi Kamara hivatalvezetőjével nehéz dolgunk volt kiválasztani a legjobb pályaműveket, melyekről ezúttal a közönség is szavazhat" - mondta el a közönségszavazás indulása kapcsán Matics Kata zsűritag, korábbi kétszeres Nekem Szól! Egészségértés Díj-nyertes.

  Az első három kategória minden győztese bruttó 200 ezer, a második helyezettek 100 ezer, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 ezer forintos pénzdíjban részesülnek. A közönségdíj nyertese szintén bruttó 200 ezer forint pénzdíjat kap, az Egészségipar szereplői kategória díjazottjai azonban külön pénzdíjban nem részesülnek.

  Frontérzékeny? Vírus stresszes?

  Gyors segítség a szakértőtől!
  Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
  Headache illustration
  Fronthatás: Hidegfront
  Maximum: +16, +27 °C
  Minimum: +12, +17 °C

  Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

  Egészséget befolyásoló hatások:

  Eső