Egy héttel tovább lehet pályázni az egészségértés díjra

Egy héttel meghosszabbították a határidőt, így október 27-ig lehet pályázni az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) több mint egymillió forint összdíjazású pályázatának célja, hogy minél több ember megismerje az ország legjobb egészségértést fejlesztő programjait.

Október 27-én éjfélig meghosszabbította a Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár fővédnökségével futó Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat leadási határidejét az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. Az idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy díjazza és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az egészségértés azért fontos, mert azok, akik inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek.

A Bethesda Gyermekkórház a díjátadón. Fotó: AIPM
A Bethesda Gyermekkórház a díjátadón. Fotó: AIPM

"Az egyre növekvő információmennyiség mind a lakosságot, mind az egészségügy szereplőit új kihívások elé állítja, így a hiteles, tényszerű, ám közérthető, egészséggel kapcsolatos kommunikáció minden szereplőtől folyamatos fejlődést kíván. Van még mit tennünk az egészséggel kapcsolatos tudásunk fejlesztése érdekében, hiszen kutatásunk alapján minden második magyar embernek problémás az egészségértése" - mondta el a pályázat kapcsán dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Még várják a nevezéseket

A korábbi évektől eltérően a pályázatokat idén új weboldalon, a www.nekemszol.hu-n keresztül küldhetik be a jelentkezők, ahol a zsűri által kiválasztott legjobb 20 (kategóriánként 5-5) pályaműről a közönség is szavazhat. A legtöbb voksot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett. A Nekem Szól! 2019 Egészségértés Díjra október 27-ig az alábbi területekről várják a pályaműveket:

  • egészségügyi intézmények és egészségügyi szakemberek
  • társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik
  • média és a kommunikációs ipar szereplői
  • egészségipar szereplői

Az első három kategória minden győztese bruttó 200 ezer forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100 ezer forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 ezer forintos pénzdíjban részesülnek. Az egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjban nem részesülnek. A közönségdíj nyertese bruttó 200 ezer forint pénzdíjban részesül.

A pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek a nekemszol.hu oldalon érhetőek el.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció