Hasznos nyomelem

A magnéziumpótlás csökkenheti a koraszülés valószínűségét A terhesség alatt minden vitaminból és ásványi anyagból többre van szükségük a kismamáknak. Egy azonban kiemelkedően fontos lehet, akár a terhesvitaminon felül is: a magnézium, amely a vetélés és a hasi keményedés mellett a koraszülést is segíthet megelőzni. A szervezet számára normál esetben is rendkívül fontos a magnézium pótlása, hiszen több száz enzim működésében...

A magnéziumpótlás csökkenheti a koraszülés valószínűségét A terhesség alatt minden vitaminból és ásványi anyagból többre van szükségük a kismamáknak. Egy azonban kiemelkedően fontos lehet, akár a terhesvitaminon felül is: a magnézium, amely a vetélés és a hasi keményedés mellett a koraszülést is segíthet megelőzni. A szervezet számára normál esetben is rendkívül fontos a magnézium pótlása, hiszen több száz enzim működésében és az anyagcsere-folyamatokban is nagy szükség van rá. Fokozottan fennáll ez a szükséglet a terhesség, illetve a szoptatás alatt. Nem véletlen, hogy a szakemberek úgynevezett "fiziológiás magnéziumhiánynak" nevezik a terhességi időszakot.

A megfelelő magnéziumbevitel segít megelőzni a koraszüléstA megfelelő magnéziumbevitel segít megelőzni a koraszülést

Ha a kismama nem visz be szervezetébe megfelelő mennyiségű magnéziumot, az különféle izomgörcsökkel, illetve a has keménykedésével bosszulja meg magát. Az általában éjjelente jelentkező vádligörcs kevéssé hangsúlyos probléma ahhoz képest, amit a terhesség ideje alatt a méhösszehúzódások jelenthetnek. Utóbbi komoly veszélyt jelent az anyára és méhében növekedő gyermekre. Az alhasi fájdalmak és az úgynevezett keménykedés korai fájásokat idéz elő, ami vetéléshez, illetve koraszüléshez vezethet. Ilyen esetekben ajánlott a magnézium extra pótlása is, mellyel az ismertetett jelenség könnyűszerrel megszüntethető. A plusz magnézium a terhesség ideje alatt jelentkező magas vérnyomást is segíthet csökkenteni. A nyomelem fontos azért is, mert elengedhetetlenül szükséges a megfelelő magzati fejlődéshez is ? hiánya esetén a születendő kisbaba fejlődése lelassulhat.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait