Tablettánként több gyógyszer?

Új típusú nanorészecske segítheti a betegek kezelését Egyszerre három rákgyógyszer hordozására képes az amerikai vegyészek tavaly bemutatott nanorészecskéje. Az új típusú hordozóval a korábbinál jobb eredményt értek el petefészekrák-sejtek elpusztításában. A kemoterápia kombinált és célzott alkalmazása a mellékhatások csökkentése miatt nagyon fontos. Ezt segítheti az a nanorészecske, amelyet a leghíresebb amerikai műszaki egyetemen,...

Új típusú nanorészecske segítheti a betegek kezelését Egyszerre három rákgyógyszer hordozására képes az amerikai vegyészek tavaly bemutatott nanorészecskéje. Az új típusú hordozóval a korábbinál jobb eredményt értek el petefészekrák-sejtek elpusztításában. A kemoterápia kombinált és célzott alkalmazása a mellékhatások csökkentése miatt nagyon fontos. Ezt segítheti az a nanorészecske, amelyet a leghíresebb amerikai műszaki egyetemen, a MIT-n állították elő. Innovációjuk tulajdonképpen egy polimerlánc, amelyre háromféle gyógyszer kapcsolható. Segítségével célzottan és egyszerre juttathatják el a ráksejtekig a gyógyszereket. Korábban már egy vagy két molekulát is sikerült ráaggatni a hordozókra, most viszont már három szállítására is képes nanorészecskét fejlesztettek ki. Sőt még ennél is több szállítására lehet képes az új típusú hordozó. antitest A Journal of the American Chemical Society című lapban publikált tanulmány szerint a ráksejtek pusztításában a fejlesztés révén jobb eredmények érhetők el. Sőt az eljárás megváltoztathatja a kutatások eddigi irányát is. Korábban ugyanis két módszer létezett a nanorészecskék felhasználására: az egyik az volt, amikor a részecske magába foglalta a hatóanyag molekuláját, a másik pedig az, amikor kémiailag kapcsolták össze őket. A két metódus kombinációja is előfordult. A MIT ötlete gyökeresen új: kutatói a nanomolekulát úgy építik föl, hogy nem utólag kötik rá a gyógyszert, hanem olyan építőelemeket raknak össze, amelyek már eleve tartalmazzák a hatóanyagot, így nem csak a hordozóeszközként funkcionálnak. Ezeket az építőelemeket különleges struktúrákba rendezik, és így kontrollálják a molekulák arányát és mennyiségét. Minden egyes építőelem három részből tevődik össze: egy gyógyszermolekulából, egy kapcsolódási egységből, amely a többi elemhez kötődik és egy polietilén glikol láncból, amely megvédi a molekulát a testben. Így a nanorészecske elvileg bármennyi hatóanyagot szállítására képes.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait