Együtt könnyebb

Latin Anikó

Egészsége és jó kondíciója megőrzése érdekében szánjon magára egy kis időt és tornázzon rendszeresen otthonában is. Az alapgyakorlatokat kisbabájával is végezheti, ha már tudja tartani a fejecskéjét.

Egészsége és jó kondíciója megőrzése érdekében szánjon magára egy kis időt és tornázzon rendszeresen otthonában is. Az alapgyakorlatokat kisbabájával is végezheti, ha már tudja tartani a fejecskéjét. Kellemes zene mellett, bemelegítéssel kezdje a tornát. A gyakorlatok számát fokozatosan emelje a kellemes kifáradásig.

Üljön a talajra. Egyik lábát nyújtsa előre felfelé feszített lábfejjel, a másikat kényelmesen húzza talpra. Kisbabáját ültesse maga elé. Ebből a helyzetből:


Dőljön kissé hátra és lehetőleg egyenes háttal végezzen lábcserét, lendületesen. Öt lábcsere után pihenjen, azután ismételjen.


Álljon széles terpeszben előrenéző lábfejekkel. Kisbabáját a melléhez támasztva tartsa. Álljon egyenes testtel, hasát húzza be.


Jobb térdét - egész talpán támaszkodva - hajlítsa be és kicsinyét emelje fel jobbra. Ezután középtartáson át hajlítsa be a bal térdét és gyermekét emelje fel kissé balra. Ismételje ritmusosan legalább 10x.


Zárt állásban tartsa kisgyermekét az ölében a képen látható módon. Hasát húzza be és törzsét tartsa egyenesen.


Kissé hajlított térddel végezzen térdrugózásokat úgy, hogy sarka maradjon a talajon. 10 rugózás után emelkedjen lábujjhegyre - tartsa meg egyensúlyát -, majd ismételje a térdrugózást 10x.


Üljön a földre, babáját ültesse a térdére.


Őt fogva, törzsével dőljön kisség hátra - lehetőleg egyenes háttal - és 2-3 mp-ig maradjon így, majd mellkasával közelítsen a babához. Vállát feszítse le és hátra. Folytassa a gyakorlatot lassú ütemben 5x, 10x.


Térdelőtámasz. Térde a csípőjével egyvonalban legyen. Keze befelé néző ujjakkal, vállánál kissé szélesebb tartásában támaszkodik. A babát a keze elé fektesse a hátára.


Könyökét hajlítva engedje le felsőtestét, és lassan közelítsen a babához. Fejét tartsa egyvonalban a gerincével, a hasát húzza be.

Alaphelyzetből ismételje a gyakorlatot néhányszor.

A gyakorlatok alatt mindig mosolyogjon a picire! Ő is élvezni fogja.
IV. évf. / 3. szám

Értékelje a cikket!

Tornagyakorlatok visszeres panaszokra

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+25, +30 °C
Minimum:
+14, +19 °C

Hazánkban pénteken délelőtt napos, gomolyfelhős időben lehet részünk, több helyen záporokkal, zivatarokkal.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag