Díjazták őket az egészségü(n)kért

Cikkeiért, videóiért, tudósításaiért kapta meg kolléganőnk, Kéky Kira a MédiaUnió "Összefűz az egészség" Médiadíját.

A zsűri szerint újságírónk "ír a bajról, beszél a megoldásról, véleményt formál és tanácsot ad. Mindenevő, ha a segítség módjáról, a felvilágosításról, a tovább lendítésről van szó: témától, bajtól és gondtól függetlenül minden eszközzel azon munkálkodik, hogy minél többen legyenek képesek életmódjukon változtatni. Saját munkásságával és kollégáival együtt szakértők felkutatásával és megszólaltatásával segítik a bajba jutottakat információhoz jutni, de nem érik be ennyivel: a problémákat és gondokat megélt, de azokat legyőző embereket és sorsokat mutatnak be, ezzel állítva pozitív példát mindenki elé."
Olvassa el kolléganőnk egyik díjazott cikkét!

A Pfizer támogatásával életre hívott pályázatra táplálkozással, dohányzással és testmozgással kapcsolatos témákban lehetett jelentkezni. Az 512 darab beérkezett pályázatból a zsűri 5 kategóriában (egyéni, oktatási intézmények közötti, sajtó, munkahelyi és egyéb) hirdetett nyertest.

"Oktatási intézmény" kategóriában a Salgótarjáni Összevont Óvoda Mackóvár Központi Óvodája nyert egyedi ötletével: egy mászófalat építettek ki, így a pedagógusok és a gyermekek szünetben és a foglalkozások után bármikor hódolhatnak ennek a különleges, az egyéni képességeket, készségeket és mozgást fejlesztő sportágnak.

"Munkahely kategóriában" a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Búvár szolgálatának "B" szolgálati csoportja kapta az elismerést, mivel nem csak magukkal foglalkoznak, hanem a mindennapos áldozatvállalás mellett még példát mutatnak a fiatalabb korosztálynak, nevelik az életre a következő generációt és népszerűsítik ezt a nagyon veszélyes, de csodálatosan felemelő hivatást.

Az "Egyéni kategória" díjazottja Csordás Lászlóné Debrecenből, aki először csak magán szeretett volna segíteni, programot és időtöltést találni. Aztán amikor jól érezte magát a bőrében, megkérdezte magától: "Miért ne legyen minél több embernek jó?" Testet, lelket és főleg közösséget fejleszt - gyaloglással leginkább.

Az "Egyéb kategóriában" megosztották a díjat: a Szt. Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. azért kapott elismerést, mert hisznek a megelőzésben és abban, hogy a pozitív gondolkodás és az emberek magára figyelése legalább annyit ér, mint a legjobb orvosság.
Kimennek az emberek közé, elviszik nekik a segítés szándékát, a pozitív gondolkodást, segítik az embereket, hogy önmagukkal versenyezzenek és önmagukat győzzék le.

A kategória másik nyertese a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 3 tanulója: Kelemen Ágnes, Shokoya Fatimah és Szesztai Anita. Ők saját maguk átformálása után környezetük és barátaik következtek: felállították a Mesés Élet programot, amely a mozgásról, energiáról, sportról, életörömről és a stresszmentességről szól. Programjukat iskolájukon belül egyedi módszerekkel népszerűsítették, közismertté tették és annak további hódolókat szereztek.

Különdíjat is adtak ki Görög Flóriánnak, aki most 41 éves, és 20 évig dohányzott. Egyetlen nap alatt tette le a cigarettát, és azóta egyetlen szálra nem gyűjtött rá.

A hazai média meghatározó szereplőinek példaértékű összefogása hívta életre a Médiauniót, amely minden évben, a társadalom legszélesebb rétegét érintő problémára kíván adekvát választ adni összekapcsolva egymással a média meghatározó szereplőit, több kutatóintézetet és civil szervezetet. A társadalmi célú kampányok témájának kiválasztása pályázati úton történik, amelyről végső döntést a szervezet ötfős kuratóriuma hoz. A 2010-es kampány fókuszába a fogyatékosok társadalmi integrációja kerül.

Pilling Róbert
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-1, +4 °C
Minimum:
-6, -1 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt változaón felhős lesz az ég, a Dunántúlon helyenként alakulhatnak ki hózáporok, gyenge havazás, az ország más részein nem várható csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag