Vadasparkot kaptak ajándékba a gyermekotthon lakói

A Lilly gyógyszergyártó vállalat munkatársai idén folytatták jószolgálati munkájukat Bicskén, ahol a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakói számára több mint 1,5 millió forint értékben egy vadasparkot építettek a vállalat jótékonysági napján, október 12-én.

A vállalat nemzetközi kezdeményezéseként idén negyedik alkalommal hagyományszerűen megrendezték hazánkban is a vállalat Jószolgálati Napját. Ezen a napon munkatársak ezrei, a világ több mint 35 országában, közel egy időpontban végeztek önkéntes, közhasznú munkát.

Négy év alatt számos jó ügyet szolgáltak a magyar önkéntesek. 2008-ban a Tárt Kapu Kreatív Életért pszichiátriai betegegyesület művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokat árulták az Erzsébet téren rendezett művészeti vásáron, így segítve működésüket. Egy évre rá a felsőzsolcai árvízben megrongálódott Krisztina Óvoda udvari játékait újították fel a gyerekek nagy örömére. Tavaly pedig a bicskei gyerekeknél hagytak egy darabot a szívükből, miután a gyermekotthon 95 lakója nagy boldogsággal birtokba vette a felújított klubszobát és a gyógynövényparkot.

Az idei együttműködés a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonnal tehát nem új keletű. A vállalat annak reményében választotta több éves partnerének az intézményt, hogy az adományoknak és a befektetett önkéntes munkának köszönhetően tartós segítséget nyújtsanak a gyermekek mentálhigiénés egészségi állapotának és közérzetének javításában, ami Lilly társadalmi felelősségvállalásának központi filozófiája.

A cég önkéntes munkatársai egy több mint 3.000 négyzetméteres területen alakították ki a vadasparkot, ahol szakemberek segítségével állatetetőket építettek és festettek, az etetőket elválasztó kerítéseket állítottak fel és sétányokat építettek ki. "Már régóta tervezünk egy olyan vadaspark, állatsimogató létrehozását, ami hozzájárulhat a gyerekek szociális készségeinek fejlesztéséhez, átélve a gondoskodás, ragaszkodás, szeretet élményét - fogalmazott Vásárhelyi János az intézmény igazgatója, - ezért örömünkre szolgál, hogy a Lilly gyógyszervállalat partnerünk volt elképzelésünk megvalósításában."

Az otthon nagy hangsúlyt fordít a munkaterápiás nevelésre, amely felelősségre, kitartásra neveli a gyerekeket, és hasznos irányba tereli a bennük lévő energiákat. Az is ismert tény, hogy az állattokkal való törődés és foglalkozás számos pozitív változást segíthet elő az érzelmileg sérült gyermekeknél, amely során úgy érzik, hogy szükség van rájuk, fontosak és szeretik őket, ezáltal nő az önbecsülésük, csökken a szorongásuk és a magányérzetük. Az elkészült vadaspark tökéletesen alkalmas arra, hogy hozzájáruljon ezeknek a szociális készségeknek a fejlesztéséhez.

A gyógyszervállalat társadalmi felelősségvállalása

A Lillynél már évek óta a vállalati kultúra része a felelősségvállalás a környezetükben élő közösségek iránt. A vállalat hitvallása, hogy egy felelősen gondolkodó gyógyszergyártónak a hatékony terápiás lehetőségek fejlesztésén túl arra is figyelnie kell, hogy "jó polgárként" számos közhasznú tevékenység kezdeményezője és támogatója legyen. A cég küldetése, hogy az emberek hosszabb, egészségesebb és aktívabb életet élhessenek - és ezt nem csak a legmodernebb innovatív gyógyszeripari technológiák, betegségmegelőzés és kezelés segítségével próbálja elérni, hanem az egészségtudatosság jegyében végzett felvilágosító programok, népegészségügyi kezdeményezések mellett a dolgozói önkéntes munkájával is.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)