Önkéntes munkával segítettek a gyógyszercég munkatársai

54 ország több ezer Novartis munkavállalója vett részt önkéntes segítő tevékenységekben a 16. Novartis Közösségi Nap alkalmából, mely a gyógyszervállalat 1996-os megalakulásának állít emléket.

"A Novartis minden tevékenységének középpontjában első és legfontosabb partnerünk, a beteg áll, elkötelezettek vagyunk abban, hogy működésünk eredményeképpen a beteg minőségi gyógyítási eszközökhöz jusson hozzá. Ez a felelős vállalati működés nyilvánul meg a Közösségi Nap szellemiségében is, hiszen önkéntes tevékenységeinkkel igyekszünk javítani a környezetünkben élő közösségek életminőségét" - mondta el Szolyák Tamás, a Novartis Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A munkatársak idén is több helyszínen tevékenykedtek. Az Ív utcai Mészáros Jenő Általános Iskola tanárai és diákjai több mint 10 éve visszavárják a vállalat munkatársait minden áprilisban. A Közösségi Napon idén a dolgozók az iskola udvarát szépítették meg korlátfestéssel, virágültetéssel, fejlesztőjátékok védőfestétével, emellett gyermekjátékokkal és sorversenyekkel örvendeztették meg a tanulókat.

Régi-új helyszín a Közösségi Napok sorában a Heim Pál Kórház, ahol kertrendezésben, területrendezésben és festési munkálatokban segédkezett a kollégák nagy csoportja, illetve új játékokat adományoztak a gyermekpszichiátria kis betegei részére.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Erőspusztai Szociális Szolgáltató Kht. hat éve működtetett Idősek Gondozóházába tavaly látogatott el először a vállalat. A mobilházakban élő időskorúak közvetlen lakóterének rendbetétele (takarítás, folyosófestés) mellett kerti munkák elvégzésével és segélycsomagok összeállításával segítette a vállalat a gondozók munkáját.

Az ország egyetlen Sclerosis Multiplex Rehabilitációs Centruma Nyíregyházán található. A jelenleg emelt szintű nappali ellátást biztosító intézet udvarán a dolgozók kertrendezéssel igyekeztek megszépíteni a betegek környezetét.

Az Alcon Hungária Kft. csapata a Magyar Vakok és Gyengénlátók Csepeli Vakvezetőkutya-kiképző iskolájában segédkezett egy fél hektáros terület takarításában.

A Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma idén is egészségnapot szervezett a diákoknak, ahol a gyógyszercég munkatársai önkéntes feladatokat vállaltak és segítettek az egészséges életmód és az egészségtudatosság szemléletének erősítésében a fiatalok között.

A helyszíni segítségnyújtás mellett a vállalat dolgozói gyűjtést (ruha, játék, tartós élelmiszer) szerveztek a Wesley János óvoda számára, mely szegény sorsú, sok esetben hajléktalan szülők gyermekei számára jött létre.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)