Olimpikonok látogatták meg a daganatos gyerekeket

Dombi Rudolf és Kökény Roland olimpiai bajnok kajakosok Dr. Csisztu Zsuzsa és DJ Dominique (Várkonyi Attila) TEGY Nagykövetekkel együtt látogatták meg a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos kisbetegeit.

A látogatásra a Danone Kft. Tegyünk Együtt a Gyermekekért programjának keretein belül került sor. Az idén november 4-ig tartó program során eddig már 3.458.544 forint gyűlt össze a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amit a gyerekek egészséges klinikai táplálkozására és lelki rehabilitációjára fordítanak.
"Örültünk a meghívásnak, de egyben kicsit tartottunk is attól, milyen lesz találkozni az aktív kezelés alatt álló gyermekekkel. Hatalmas élményt jelentett számunkra látni a gyerekek és szüleik erejét és eltökéltségét, ahogy felvették a harcot a betegséggel. Sokuk annyira élénk és eleven volt, hogy akár a jövő kajak-kenu bajnokai is köztük rejtőzhetnek" - mondták az olimpiai aranyérmes sportolók.

A Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján, vagyis a Tűzoltó utcai gyermekklinikán évente mintegy 100 új daganatos gyermeket kezelnek. Közép-magyarországi centrumként az ország nagy részéről érkeznek ide gyerekek, az összes új daganatos gyerekek mintegy 40%-a.A Tegyünk Együtt a Gyermekekért programot évről évre neves művészek, közéleti személyiségek támogatják. Dr. Csisztu Zsuzsa egyike a leghűségesebb támogatóknak.

"Hamarosan többszörös anyukaként mindig elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy ilyen súlyos betegségek kapcsán mekkora küzdelmet kell megvívnia egy családnak. TEGY nagykövetként többször látogattam már el a gyermekklinikára, s nagyon jó látni, milyen gondoskodó légkör uralkodik az osztályokon s jó érzés tudni, hogy van lehetőségünk segíteni nekik" - mondta a egykori tornász bajnok sportriporter.

Csisztu Zsuzsa mellett DJ Dominque is a kezdetektől nagykövete a Danone Kft. társadalmi támogató programjának. "Orvos családból származom, ezért különösen figyelemmel kísérem ennek a szakmai területét is. 11 éve vagyok nagykövete a programnak, s ez alatt a 11 év alatt is jól látható a gyógyult gyerekek számának növekedése és a rehabilitációra fordított figyelem is, ami mindannyiunk számára nagy öröm. Ha pedig én személy szerint egy pici mosolyt is tudok csalni valakinek az arcára, kérdés nélkül lehet rám számítani" - mondta a népszerű lemezlovas.

Az idei "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" program október 1-jén vette kezdetét és november 4-én zárul. Az ebben az időszakban értékesített gyümölcsös Könnyű és Finom termékek árából, az elmúlt évekhez hasonlóan, a gyártó 1 forintot ajánl fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amely 1 forintokból idén eddig 3.458.544 gyűlt össze. Az elmúlt 11 év során a TEGY program több mint 263 millió forinttal segítette a Hálózatot.

A támogatást a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat továbbra is részben a gyermekek egészséges klinikai táplálkozásra fordítja, de emellett kiemelt összeget fordítanak a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjaik lelki rehabilitációjára.

További információ kérhető: www.tegy.hu

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+19, +24 °C
Minimum:
+1, +7 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt sok napsütésre van kilátás, szinte felhő sem lesz az égen.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag