Megszépült a bicskei gyermekotthon

A Lilly magyarországi munkatársai ebben az évben 5. alkalommal sorakoztak fel, hogy egy nap erejéig saját kétkezi munkájukkal segítsenek egy nemes cél érdekében, és október 10-én a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthon iskolája és parkja szépült meg.

A Lilly Jószolgálati Nap a vállalat nemzetközi kezdeményezése, amelynek keretében minden év egyik októberi napján a világ több mint 39 országában, közel 25 ezer vállalati dolgozó nyújt segítő kezet és dolgozik önkéntesen különböző nemes, karitatív célok szolgálatában.
A gyógyszercég hazai munkatársai, a Magyarországon 5. jubileumához érkezett Jószolgálati Nap helyszínéül a bicskei gyermekotthont választották - immár nem először. A vállalat tudatosan kötelezte el magát több évre az intézmény mellett, annak reményében, hogy az adományoknak és a befektetett munkának köszönhetően tartós segítséget nyújthassanak a gyermekek mentálhigiénés egészségi állapotának és közérzetének javításában, amely központi szerepet foglal el a cég társadalmi felelősségvállalásában. A vállalat munkatársai segítségével a súlyosan hátrányos körülmények közül érkezett gyermekeknek biztonságos otthont, törődést és pedagógiai nevelést adó intézmény iskolájának ablakai, ajtajai és az iskola előtt található pihenőpadok kerültek felújításra, továbbá megújult a gyermekotthon gyógynövényparkja és a gyermekek lakószobáiba is szép, új szobanövények kerültek.

5. éve segítenek a Lilly önkéntesei ott, ahol a legnagyobb szükség van rá

5. éve segítenek a Lilly önkéntesei ott, ahol a legnagyobb szükség van rá"Nagy örömünkre szolgál, hogy akad még olyan vállalat, amely nem csupán szavakban tartja fontosnak a társadalmi felelősséget, de kézzelfogható tettek formájában is. Tudjuk, hogy a nehéz gazdasági helyzetben ez egy nagyon komoly elköteleződést kíván. Ezért is tartjuk nagy értéknek a Lilly-vel való, immár több éves jó kapcsolatot. A gyermekeink is most már ismerősként fogadják a vállalat dolgozóit, és évközben is szokták emlegetni, hogy mikor jönnek már megint a piros esőkabátos nénik, bácsik?" - fogalmazott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthon igazgatója.

A Jószolgálati Napok története Magyarországon:
  • 2009: a Lilly Hungária munkatársai a "Tárt Kapu Kreatív Életért" pszichiátriai betegegyesület művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokat árulták az Erzsébet téren megrendezett művészeti vásáron
  • 2010: a felsőzsolcai árvízben megrongálódott Krisztina Óvoda udvari játszótere került felújításra a gyerekek nagy örömére
  • 2011: a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban a munkatársak segítségével egy kulturális klubhelyiség és egy folyamatos évközi elfoglaltságot nyújtó gyógynövénypark létesült
  • 2012: a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban egy állatsimogató, terápiás célt is szolgáló mini vadasparkot hoztunk létre.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+26, +33 °C
Minimum:
+14, +20 °C

Hazánkban pénteken délelőtt csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem valószínű.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag