+11° - +28°
Nincs front

Második gyermeke életéért küzd az édesanya - segítsen Ön is!

Egy gyermeket már elvesztett, másik fia életéért pedig nap mint nap küzd. Gyura Barbara hiszi, tudja, hogy nem ismétlődhet meg a múlt, nem történhet meg ugyanaz a borzalom. Nail elment. De Rinát él, és kemény harcot vívnak, hogy ez így maradjon.

Az egészségért folytatott háborúban voltak már hullámvölgyben, érezték magukat magányosnak, sebezhetőnek, de végül mindig felülkerekedtek a rossz érzéseken, és folytatták útjukat. Most egy újabb akadályba ütköztek. Elfogyott Rinát londoni kezelésére kapott pénzük, noha még tart a kemoterápia. Egy heti lakbért sem tudnak kifizetni, pedig még minimum 3 hónapig Angliában kellene maradniuk.
Van, aki pénzre vágyik szülinapjára, van, aki ékszerre. Gyermekek játékra, néhányan közülük sok játékra. De mit szeretne egy olyan kisfiú, akinél rákot diagnosztizáltak? Aki mindennap küzd a kór ellen, és méltósággal viseli a kezelésekkel járó fájdalmat, szenvedést? És mit kérjen fia születésnapjára egy anya, aki mindenét odaadná, csakhogy gyermekét újra egészségesnek mondhassa? Reményt szeretnének! Esélyt az életre!

Március 20, a Fekete nap: a 2000-ben ezen a napon került kórházba Nail, Barbara 14 hónapos kisfia. Leukémiás volt. Több hónapos szenvedés után végül orvosi műhiba miatt vesztette életét. A 20 hónapos csecsemő édesanyja arcát látta utoljára, kezei között aludt el örökre. Tizenkét évvel később ugyanezen a napon másik fiúknál, Rinátnál szarkómát diagnosztizáltak az orvosok. Sokként érte a szülőket a hír. Miféle humora van az életnek? Barbara ekkor döntött úgy, külföldön kezelteti Rinátot.

Fontos!

Barbara folyamatosan beszámol nehézségeikről, Rinát állapotáról, londoni mindennapjaikról a www.helprinat.com weboldalon. Aki szeretné támogatni Rinát kezelését, küldje pénzadományát a Szemem Fénye Alapítvány Unicredites számlájára "Rinát" közleménnyel: Unicredit Bank 10918001-00000033-67470006
Ha magánszámlára szeretne utalni, azt is megteheti. Az édesapa Hasznajov Ruszlán nevére küldhető a támogatás az alábbi bankszámlaszámra: Raiffeisen Bank 12072521-01309608-00100000
Iban: hu931207210130960800100000
Swift: ubrt huhb

- A Naillal történtek miatt képtelen voltam Rinátot Pécsett kezeltetni - mondja Barbara. Ugyanaz a város, ugyanaz az intézmény, a régi emlékek, tapasztalatok. Bár sokan támadtak emiatt, mégis úgy döntöttem, külföldi kórházba viszem Rinátot. Minden vagyonunkat pénzzé tettük, hogy az orvosi kezelést biztosítani tudjuk. Londonba mentünk, ahol január 2-án Dr. Pollock végezte a végtagmegtartó műtétet.

Rinát lábán a seb szépen gyógyul. 205 napja kezdték a kemoterápiás kezelést, már csak öt alkalom van vissza. Látják a fényt az alagút végén. És mivel Rinát jól reagál a kezelésekre, nagyon bizakodók.

- Legnagyobb örömünkre Rinát már mankóval jár. Ez azért fantasztikus, mert nem is olyan régen még egy lépést sem tudott megtenni. Ősszel szeretné kezdeni az iskolát, ehhez viszont be kell fejezni a kezeléseket. Sajnos a londoni tartózkodásunk, a kórházi számlák teljesen felemésztették a pénzünket. Nem maradt semmink. Még két hónapig Londonban kell maradnunk. A lakbért, rezsit, kórházi kezeléseket viszont már nem tudjuk kifizetni. Hálás vagyok az eddigi segítségért, amit kaptunk, hiszen nem jutottunk volna el idáig az adakozók nélkül. Most újból kérni szeretnék: reményt, segítséget, hogy a kisfiam felépüljön.

A család anyagi erőforrásai kimerültek. Moszkvában a rokonok már eladták a garázst, a nagymama a temetésére félretett pénzét is elküldte nekik. Így Barbara az emberek jóindulatában bízik. A közel három hónapos kint tartózkodáshoz mintegy másfél millió forintra lenne szükségük.

- Rinát június 28-án lesz 12 éves, testvére Csingiz pedig 19. Szeretnénk a fiúk születésnapjára hazamenni, de addig mindenképpen Londonban kell maradnunk, hogy folytathassuk a kezeléseket. A poszt kemoterápia végén elmondhatjuk, hogy Rinát tünetmentes. Természetesen a gyógytornát folytatnunk kell, hisz a teljes gyógyulásig még nagyon hosszú út áll előttünk. De már látjuk a fényt az alagút végén, és ez tartja bennünk a lelket.

A legdrágább ajándék, amit Rinát szülinapjára kérhetnek az az, hogy az állapota javul, tünetmentes lesz. Remény, hogy rendbe jön. A 12 éves fiú nyáron már tanulni szeretne, hiszen a pécsi Kovács Béla Általános Iskolában vizsgát kell tennie ahhoz, hogy ősztől megkezdje a hatodik évfolyamot. Az iskolatársai, tanárai segítenek neki a felkészülésben. A gyógytornát sem szabad abbahagynia. A teljes gyógyulásig viszont még 10 évet kell várnia. Ennek első lépése a nyári születésnapja, ahonnan megkezdődik a tünetmentes időszak számlálása.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+23, +28 °C
Minimum:
+11, +16 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt a napos időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem lesz.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag