Második gyermeke életéért küzd az édesanya - segítsen Ön is!

Egy gyermeket már elvesztett, másik fia életéért pedig nap mint nap küzd. Gyura Barbara hiszi, tudja, hogy nem ismétlődhet meg a múlt, nem történhet meg ugyanaz a borzalom. Nail elment. De Rinát él, és kemény harcot vívnak, hogy ez így maradjon.

Az egészségért folytatott háborúban voltak már hullámvölgyben, érezték magukat magányosnak, sebezhetőnek, de végül mindig felülkerekedtek a rossz érzéseken, és folytatták útjukat. Most egy újabb akadályba ütköztek. Elfogyott Rinát londoni kezelésére kapott pénzük, noha még tart a kemoterápia. Egy heti lakbért sem tudnak kifizetni, pedig még minimum 3 hónapig Angliában kellene maradniuk.

Van, aki pénzre vágyik szülinapjára, van, aki ékszerre. Gyermekek játékra, néhányan közülük sok játékra. De mit szeretne egy olyan kisfiú, akinél rákot diagnosztizáltak? Aki mindennap küzd a kór ellen, és méltósággal viseli a kezelésekkel járó fájdalmat, szenvedést? És mit kérjen fia születésnapjára egy anya, aki mindenét odaadná, csakhogy gyermekét újra egészségesnek mondhassa? Reményt szeretnének! Esélyt az életre!

Március 20, a Fekete nap: a 2000-ben ezen a napon került kórházba Nail, Barbara 14 hónapos kisfia. Leukémiás volt. Több hónapos szenvedés után végül orvosi műhiba miatt vesztette életét. A 20 hónapos csecsemő édesanyja arcát látta utoljára, kezei között aludt el örökre. Tizenkét évvel később ugyanezen a napon másik fiúknál, Rinátnál szarkómát diagnosztizáltak az orvosok. Sokként érte a szülőket a hír. Miféle humora van az életnek? Barbara ekkor döntött úgy, külföldön kezelteti Rinátot.

Barbara folyamatosan beszámol nehézségeikről, Rinát állapotáról, londoni mindennapjaikról a www.helprinat.com weboldalon. Aki szeretné támogatni Rinát kezelését, küldje pénzadományát a Szemem Fénye Alapítvány Unicredites számlájára "Rinát" közleménnyel: Unicredit Bank 10918001-00000033-67470006 Ha magánszámlára szeretne utalni, azt is megteheti. Az édesapa Hasznajov Ruszlán nevére küldhető a támogatás az alábbi bankszámlaszámra: Raiffeisen Bank 12072521-01309608-00100000 Iban: hu931207210130960800100000 Swift: ubrt huhb- A Naillal történtek miatt képtelen voltam Rinátot Pécsett kezeltetni - mondja Barbara. Ugyanaz a város, ugyanaz az intézmény, a régi emlékek, tapasztalatok. Bár sokan támadtak emiatt, mégis úgy döntöttem, külföldi kórházba viszem Rinátot. Minden vagyonunkat pénzzé tettük, hogy az orvosi kezelést biztosítani tudjuk. Londonba mentünk, ahol január 2-án Dr. Pollock végezte a végtagmegtartó műtétet.

Rinát lábán a seb szépen gyógyul. 205 napja kezdték a kemoterápiás kezelést, már csak öt alkalom van vissza. Látják a fényt az alagút végén. És mivel Rinát jól reagál a kezelésekre, nagyon bizakodók.

- Legnagyobb örömünkre Rinát már mankóval jár. Ez azért fantasztikus, mert nem is olyan régen még egy lépést sem tudott megtenni. Ősszel szeretné kezdeni az iskolát, ehhez viszont be kell fejezni a kezeléseket. Sajnos a londoni tartózkodásunk, a kórházi számlák teljesen felemésztették a pénzünket. Nem maradt semmink. Még két hónapig Londonban kell maradnunk. A lakbért, rezsit, kórházi kezeléseket viszont már nem tudjuk kifizetni. Hálás vagyok az eddigi segítségért, amit kaptunk, hiszen nem jutottunk volna el idáig az adakozók nélkül. Most újból kérni szeretnék: reményt, segítséget, hogy a kisfiam felépüljön.

A család anyagi erőforrásai kimerültek. Moszkvában a rokonok már eladták a garázst, a nagymama a temetésére félretett pénzét is elküldte nekik. Így Barbara az emberek jóindulatában bízik. A közel három hónapos kint tartózkodáshoz mintegy másfél millió forintra lenne szükségük.

– Rinát június 28-án lesz 12 éves, testvére Csingiz pedig 19. Szeretnénk a fiúk születésnapjára hazamenni, de addig mindenképpen Londonban kell maradnunk, hogy folytathassuk a kezeléseket. A poszt kemoterápia végén elmondhatjuk, hogy Rinát tünetmentes. Természetesen a gyógytornát folytatnunk kell, hisz a teljes gyógyulásig még nagyon hosszú út áll előttünk. De már látjuk a fényt az alagút végén, és ez tartja bennünk a lelket.

A legdrágább ajándék, amit Rinát szülinapjára kérhetnek az az, hogy az állapota javul, tünetmentes lesz. Remény, hogy rendbe jön. A 12 éves fiú nyáron már tanulni szeretne, hiszen a pécsi Kovács Béla Általános Iskolában vizsgát kell tennie ahhoz, hogy ősztől megkezdje a hatodik évfolyamot. Az iskolatársai, tanárai segítenek neki a felkészülésben. A gyógytornát sem szabad abbahagynia. A teljes gyógyulásig viszont még 10 évet kell várnia. Ennek első lépése a nyári születésnapja, ahonnan megkezdődik a tünetmentes időszak számlálása.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: