Magyar népi hősök költöztek a gyerekklinikára

2013 jókedvűen kezdődik a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán: januártól egy teljesen felújított, a "Magyar népmesék" szereplőivel benépesült átvezető folyosó fogadja a gyermekeket.

A 2012-es év végére halaszthatatlanná vált a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán az ambulanciák és a fekvőbeteg részlegek közötti átvezető folyosó felújítása. Januárra megújult az átjáró: szigetelést és új ruhát kapott. Mostantól a gyerekek már nem fáznak, amíg átmennek az ambulanciáról a Klinika más részlegeibe.

A munkálatok végeztével nemcsak melegebb, de esztétikusabb és barátságosabb is lett a környezet: januártól a közkedvelt "Magyar népmesék" rajzfilmsorozat szereplőit ábrázoló falfestmények fogadják a kicsiket a folyosón. Így például találkozhatunk A só, A szorgalmatos és rest leány, A kőleves, Mindent járó malmocska és Gyöngyvirág Palkó meséivel. A fejlesztés az Őrzők Alapítvány, az Önkéntes Központ Alapítvány és a Vodafone önkénteseinek segítségével és anyagi támogatásával jöhetett létre.

Az illusztrációk Sajó Borbála iparművész szakmai vezetésével és Jankovics Marcell, a "Magyar népmesék" rajzfilmsorozat megalkotójának hozzájárulásával készültek el.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)