+10° - +25°
Nincs front

Az egészséges életmód mellett kampányol az üzletlánc

A Tesco-Global Áruházak Zrt. új, országos programot indít általános iskolák számára, 10 millió forint összértékű nyereménnyel.

A Sulirajongó iskolai rendezvények megvalósítására buzdít, melyek segítségével a fiatalság széles körben ismerheti meg a helyes táplálkozás, a mozgás és az egészségtudatos életmód előnyeit.
A cég más nagyvállalatok számára is példamutató szerepvállalásra készül január 17-től. Ekkor indul az áruházlánc Sulirajongó programja, amely több célt is kitűzött maga elé. Mindenekelőtt az általános iskolás diákok figyelmét kívánja ráirányítani az egészséges életmód fontosságára, különös tekintettel a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás előnyeire. Ezen kívül a program lehetőséget nyújt az iskolai közösségeknek az összefogásra, hiszen a feladatok minél kreatívabb megvalósítása révén a résztvevő iskolák több milliós nyereményekért versengenek.

Az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskolában megtartott nyitórendezvényen Pálfalvi Márta, az áruházlánc vállalati kapcsolatokért felelős vezetője röviden bemutatta a Sulirajongó programot, melyre bármely hazai általános iskola regisztrálhat a kezdeményezés honlapján január 31-ig.A jelentkező iskoláknak a diákok aktív részvételével, tanárok és szülők bekapcsolódásával kell teljesíteniük két feladatot a program ideje alatt. Februárban az EgészségBüfé című feladat keretében minél több társukat kell egészséges étkezésre buzdítani, míg márciusban a SuliMozdító eseményekre kerül sor, vagyis egy-egy hónapon át az iskolák életében a helyes táplálkozásra és a rendszeres mozgásra irányul a figyelem. A feladatok kivitelezéséről készített rövid videókat és fotókat az iskolák feltöltik a Sulirajongó weboldalra, ahol a résztvevők a Tesco vásárlóinak szavazataiért versengenek. A legalább 5000 Ft értékben vásárlók egy kupont kapnak, amellyel bármelyik általános iskolára voksolhatnak. A tét nem csekély, hiszen a legtöbb szavazatot begyűjtő intézmény 5 millió forinttal gazdagodik, míg a második helyezés 2 millió, a harmadik 1 millió forintot ér. Ezen kívül szakmai és különdíj is kiosztásra kerül 1 millió-1 millió forint értékben. Szavazni februártól április 5-ig lehet, az eredményhirdetésre április 11-én kerül sor.

A program szakmai minőségét Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, a program mentora felügyeli. Szerinte nagyon fontos az általános iskolai korosztályok egészségtudatos életmódra nevelése, ezért az iskolákban a lehető legjobb helye lesz a programsorozatnak. Arról, hogyan is képzeli a mentori feladatát, a jelenlévők ízelítőt is kaptak, mikor az iskola egyik tornaóráján Katus átvette az irányítást. A diákokat játékos formában vezette be a mindennapi sport alapjaiba, valamint azt is elmondta nekik, mit érdemes reggelizni dolgozatírás napján.

A gyerekek szemmel láthatóan jól érezték magukat, így remélhetőleg nagy sikere lesz a Sulirajongó programnak is, és minél több általános iskola vesz majd részt a közösségi aktivitásokban és a rajongótáborok mozgósításában.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+10, +15 °C

Hazánkban kedden délelőtt a ködfoltok fokozatosan feloszlanak, napos és felhősebb területek váltakoznak.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag