Kérdés: Másfél éve szedek fogamzásgátló tablettát. Most kétnapi tablettát elfelejtettem bevenni, és második nap estére elkezdtem vérezni. Ennek mi lehet az oka?

Az ok a hormonok megvonása. Ha nem szedi a tablettát, a vérzés megjön, ez természetes. Most újra kell kezdeni szedni, bármely nap, de a soron következő 14 alatt még nem védett.

Fogamzásgátló tabletta

Másfél éve szedek fogamzásgátló tablettát. Most kétnapi tablettát elfelejtettem bevenni, és második nap estére elkezdtem vérezni. Ennek mi lehet az oka?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza fogamzásgátló tabletta témában:

Az ok a hormonok megvonása. Ha nem szedi a tablettát, a vérzés megjön, ez természetes. Most újra kell kezdeni szedni, bármely nap, de a soron következő 14 alatt még nem védett.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció