Létezik természetes fogamzásgátlás?

Igen! És itt nem a nagyon kevéssé megbízható naptármódszerre, a hőmérőzésre, a megszakított aktusra, vagy más effélékre gondolunk. A fogamzásgátló tabletták folyamatos fejlődése új szinthez érkezett.

Fontos döntések

Minden nő vágyik arra, hogy magánélete összhangban legyen körülményeivel, pályájának állomásaival, hogy kiteljesíthesse magát családi és társadalmi szerepeiben is. Egyre inkább igényli, hogy rendelkezhessen testével, hogy kézben tarthassa élete legfontosabb döntéseit, például azt, hogy milyen élethelyzetben, kapcsolatban, mikor és hány gyermeket szeretne szülni.

A jól, személyre szabottan megválasztott, biztonságos fogamzásgátlás biztosíthatja számukra ezt a lehetőséget. Ehhez számos egyéb, kisebb-nagyobb hatékonyságú módszer mellett most már fél évszázada a minden korábbinál nagyobb biztonságot nyújtó, hormonális fogamzásgátló tabletta is rendelkezésükre áll. Ez az 1960-as bevezetése óta folyamatos fejlesztésen ment keresztül, így ma már az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb fogamzásgátló módszernek tekinthető.

Természetesen

A modern, egészségtudatos nők egyre fontosabbnak tartják a természetességet: szívesen esznek vegyi anyagoktól mentes bioélelmiszert, természetes anyagokat tartalmazó kozmetikumokat választanak, újra felfedezik a hagyományos stresszoldó, öngyógyító technikákat is.

Manapság a fogamzásgátlóktól sem csak a nem kívánt terhességtől való védelmet várják el használói, hanem azt is, hogy minél természetesebbek, kímélőbbek legyenek, hogy ne terheljék a szervezetet idegen anyagokkal. Itt most nem a kétes megbízhatóságú, módszernek alig nevezhető természetes eljárásokra, a naptár-módszerre, a megszakított együttlétre, a nyákvizsgálatra, stb. gondolunk, hanem a valódi biztonságot nyújtó védekezési módokra.

Ám a fogamzásgátlás mindig lelkiismereti kérdés, ezért nem meglepő, hogy az egészségtudatos nők is szembekerülhetnek saját lelkiismeretükkel. Szerencsére azonban a modern tudomány számukra is kínál 21. századi megoldást, amely a lehető legnagyobb mértékben igazodik a női szervezethez, így az egészségtudatos nők számára is lehetővé teszi a kompromisszumok nélküli fogamzásgátlást.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció