Nekik kint, nekünk bent

Mindenki tudja, hogy a férfiak és nők anatómiailag eltérnek egymástól. A természet mérnöki pontossággal teremtette meg azokat a szerveket és funkciókat, melyek bár sokszor teljesen mások, mégis tökéletes összhangjukkal viszik tovább az emberi fajt.

Az első, ami a férfiak anatómiájában eltér a nőkétől, hogy míg a nők nemi szerveinek túlnyomó többsége a hasüreg védelmében és takarásában található, addig a férfiaknak csupán nemi mirigyeik, azaz dülmirigyük (prosztatájuk), ondóhólyagjuk, és számos, az egész rendszert összekapcsoló vezetékeik, például ondóvezeték helyezkedik el belül.

Nemi szerveink sok ponton megfeleltethetők egymásnak, ha nem is formában, de funkcióban mindenképpen. Azonban ez a funkcionalitás sem működik tökéletes szinkronban.

Az ivarsejtek termelődési helye nőkben a petefészkek, férfiakban a herék. Míg a nők úgy jönnek világra, hogy már születésük pillanatában rendelkeznek az összes petesejttel, melyek egy része életük során megérik, addig a férfiak heréjében a sperma a pubertástól kezdve folyamatosan, szinte egész életükön keresztül termelődik. Ez azt jelenti, hogy míg egy nőnek egy hónapban csak egy, ritkábban több petesejtje állhat készen a megtermékenyítésre, addig egy férfi élete során akár tizenkét trillió hímivarsejtet is előállíthat. Továbbgondolva mindez azt jelenti, hogy egy férfinak jóval több utódja lehet, mint egy nőnek.

A spermiumok életben tartásához és védelméhez a férfiak nemi mirigyei, az ondóhólyag és a prosztata váladékot termelnek: a petesejtnek erre nincs szüksége: a női nemi szervek védelmében, tápanyaggal gazdagon ellátva várja sorsát.

Hogy a két ivarsejt találkozhasson, a férfiak orgazmusa szinte elengedhetetlen. Azért "szinte", mert az ejakuláció előtt megjelenő, úgynevezett "vágycseppekben" már lehetnek élet-és termékenyítőképes spermiumok. Viszont férfiorgazmus nélkül nem zajlik le az ejakuláció, azaz a spermiumok kilövellése. Sokáig úgy gondolták, a női orgazmus az örömszerzésen kívül más célt nem szolgál, de ez megdőlni látszik, ugyanis egyes feltételezések szerint a női orgazmus mértéke és megléte fontos szerepet játszott a nők párválasztásánál, azaz egyfajta természetes szelekcióként működött.

A legtermékenyebb nő a Guinness Rekordok Könyve szerint Feodor Vassilyev felesége, akinek állítólag 69 élő gyermeke volt. Ennél jóval több, mintegy 800 gyermeke született 500 feleségétől a világtörténelem legtermékenyebb férfiaként számon tartott Mulai Ismailnak, Marokkó uralkodójának. A férfiak egész életükben nemzőképesek maradhatnak, míg a nőknél a menopauza véget vet a termékeny időszaknak. A 40 felett szülő nőknél már többszörösére növekszik a genetikai rendellenességek, például a Down-kór kockázata: a férfiak hímivarsejtjei mindig "frissen" termelődnek, így ez a kockázat kisebb a negyvenes férfiak utódainál.

Azaz míg anatómiailag a férfi feladata az, hogy minél több egészséges utódot nemzzen, és ehhez termelje és "szétszórja" a megfelelő mennyiségű spermiumot, addig a női test feladata, hogy befogadja a spermiumokat, őrizze, és azok rendelkezésére bocsássa a petesejtet és védelmet nyújtson a fejlődő magzatnak, majd megszülje és felnevelje azt.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)