+10° - +26°
Nincs front

Így lehet eladni a gyógyszolgáltatásokat

HáziPatika

Négy év alatt 54 százalékkal bővült a gyógyszállodák árbevétele, ami sikeresnek mondható, de rendezni kell a fürdőszektor pénzügyi helyzetét és fejleszteni a létesítményeket.

Elmarad a fürdőszolgáltatások árbevétele

A Világgazdaság közlése szerint Magyarországon a fürdőszolgáltatások árbevétele jelentősen elmarad a szálláshelyekétől és a vendéglátásétól: az egészségturizmus 155 milliárdos árbevétele mellett a szálláshelyeknek 71 milliárd forint árbevételük képződött tavaly, de a gyógyászati és egészségmegőrzési szegmensnek csak 13 milliárd.

Így lehet eladni a hazai gyógyszolgáltatásokat
Hazánkban több mint 1400 kút és termálforrás van

2017-ben ez alapján 30 millió vendégéjszakát realizáltak hazánkban: hotelben 24,2 milliót, gyógyszállodában több mint 2,5 milliót költöttek el ebből. 2013-2017 között 17 százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma, míg a belföldieké közel 68 százalékkal - mondta el Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke. Érdekesség, hogy a gyógyszállodák honlapján az orvosokkal készült videókat negyvenszer többen nézik meg, mint azt, hány medence van. Míg 2013-ban 31,6 milliárd, tavaly már 48,6 milliárd forint volt ezeknek a szállodáknak a teljes árbevétele: ez 54 százalékos bővülést jelent.

Gyógyfürdők: mit fizet a tb?

Gyógyfürdőbe tb-támogatással is mehetünk, és többféle kezelésre is jogosultak lehetünk. Megnéztük, melyek azok a belföldi ellátások, amelyeket tb-támogatással vehetünk igénybe. Kattintson!

Többségben önkormányzati tulajdonban vannak a gyógyfürdők

Tavaly csak 2,3 millióan vették igénybe a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által kínált gyógyszolgáltatásokat Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnökének elmondása szerint,  pedig hazánkban több mint 1400 kút és termálforrás van, orvosilag bizonyítottan gyógyító hatású gyógyvízből pedig 256-féle. A magyarországi gyógyfürdők túlnyomó többsége önkormányzati tulajdonban van, a közcégeknek pedig egy versenypiacon kell megélniük, a szakemberek szerint ezért lenne fontos a fürdőszektor pénzügyi helyzetének rendezése.

[TOP-CIKKEK-AJANLO]

Nemzetközi piacon is eladható lehetne

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint az első számú törekvés, hogy készüljön egy olyan nemzetközi kutatás, amely a nemzetközi piacon is eladhatóvá teszi a gyógyturizmust. Meglátása szerint míg Budapesten a konferenciaturizmusban, vidéken a gyógy- és egészségturizmusban lehetne kihasználni a tartalékokat. A szövetség elnöke problémaként említette, hogy a szállodák jó néhány évre megkapják a gyógy­minősítést az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól (ÁNTSZ), de olyan jogszabályok alapján, amelyek már jó pár éve elavultak, mert a magyar jogalkotásból hiányzik, hogy időnként megvizsgálja, a jogszabály mennyire életképes.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+21, +26 °C
Minimum:
+10, +15 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt a szélvédett tájakon csak lassan szűnik a párásság, máshol napos idő lesz.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag